Home | A világból | Minden idők egyik legnagyobb hóviharára készül Amerika – Több ezer repülőjárat törölve

Minden idők egyik legnagyobb hóviharára készül Amerika – Több ezer repülőjárat törölve

Amerikában is heves viharokra számítanak a meteorológusok – az Egyesült Államok történetének egyik legnagyobb viharát várják a keleti parton. Egyes helyeken akár méteres hó is eshet. A városok felkészültek, az emberek tömegével vásárolják fel a boltokból az alapvető élelmiszereket.

Az Egyesült Államok keleti része a valaha volt legnagyobb havazásra készül. Massachusetts államban 15-30 centi havat várnak. A legjobban a síelők várják a történelmi mennyiségű havat. Mások viszont a készleteiket töltik fel a boltokban. Az emberek hosszú sorokban álltak, hogy vizet, tejet, kenyeret és vécépapírt vegyenek. „Valószínűleg ez lesz a második vagy harmadik legnagyobb havazás New York történetében és szükséges a pontos tervezés. Az üzenetem az a new york-iaknak, hogy valami sokkal rosszabbra készüljenek, mint amit eddig láttunk” – mondta Bill de Blasio New York polgármestere.

A vihar először helyi idő szerint hétfő délután Bostont és New York City-t éri el, ahol egyes meteorológiai előrejelzések szerint 61 centi t várnak. A hatóságok az észak-keleti Maine államtól az Egyesült Államok közép-nyugati részén elhelyezkedő Indianáig viharra figyelmeztetnek. Ezen a területen 60 millió ember él.

 

Több ezer repülőjáratot töröltek

A meteorológiai előrejelzések szerint hétfőn hatalmas vihar söpör majd végig az Egyesült Államok északkeleti partvidékén, ezért az amerikai légitársaságok már több, mint 3500 járatot töröltek – adta hírül a USA Today.

New York polgármestere szerint a város történetének egyik legsúlyosabb vihara közeleg, hiszen az előrejelzések alapján a réteg akár a hatvan centis vastagságot is elérheti, helyenként pedig még az sem kizárt, hogy a hó vastagsága elérje a kilencven centimétert.

96550755
Fotó: Bloomberg / Europress / Getty

A vihar várhatóan csak szerdán vonul el, de a légi közlekedésben előreláthatóan egész héten fennakadásokat fog okozni, ezért több légitársaság is lehetővé teszi az utasok számára, hogy térítésmentesen tegyék át a repülőjegyüket egy későbbi járatra.

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál