Home | Hírek | Kanadából | Ismét lesz szolidáris demonstráció Torontóban, ezúttal New Yorkkal együtt

Ismét lesz szolidáris demonstráció Torontóban, ezúttal New Yorkkal együtt

 Miután decemberben családias, békés és jó hangulatú szolidáris demonstrációt tartottak a torontói magyarok, most ismét kifejezik véleményüket, és az újabb demonstrációra készülnek Szombaton, aznap amikor Budapesten a Hősök terén is lesz a szakszervezeti tüntetés. Torontóban is várnak mindenkit szeretettel, akiknek fontos a tisztességes Haza és annak szeretete. A Világ valamennyi tájékán élő külhoni magyarral együtt szeretnék kifejezni a torontói szolidáris tüntetők is a jelenlegi magyar kormány felé a véleményüket a rabszolgatörvény miatt és mindazokért a folyamatokért, amelyek anyaországunkban történnek, és amelyeket már nem lehet, nem szabad szó nélkül hagyni külföldön sem – ahogy nem is hagyják szó nélkül.

 Bécstől Frankfurtig, Stockholmtól Londonig, Párizstól Sidney-ig és New York-tól Torontóig a világ valamennyi tájékán, valamennyi kontinensén megindult valami. Valami igazi összetartozás érzés, és valódi nemzeti konzultáció szűksége a külhoni magyarokban is. Akik ilyen vagy olyan okok miatt ugyan kilométerekben mérve távolabb élnek otthoni rokonaiktól, családjuktól, barátaiktól mégis – vagy talán éppen ezért – több információval bírnak, mint azok a Magyarországon élő milliók, akik viszont csak és kizárólag a magyar kormány által elbitorolt, irányított hírekkel elárasztott köz- és egyéb kiszolgáló médián keresztül a propaganda anyagokból kényszerülnek tájékozódni.

 Az észak-amerikai összefogás jegyében ezúttal New York és Toronto közösen vállal szolidaritást honfitársainkért

A Túlóra Határok Nélkül – Torontóban is! nevű esemény ismét a Főkonzulátus épülete előtt lesz Szombaton este 6 órakor.  Cím: 175 Bloor St E, Toronto, ON M4W 3R4

A demonstráció 5 pont köré épül, ami egy demokráciában evidens volna, Magyarországon viszont más a helyzet:

A keleti partról is
– Követeljük a rabszolgatörvény azonnali visszavonását!
– Követeljük, hogy a rendőrök kevesebbet túlórázzanak!
– Követeljük a független bíróságok visszaállítását!
– Követeljük a kormány csatlakozását az Európai Ügyészséghez!
– Követeljük a független közmédia helyreállítását!

Gyertek el minél többen Magyarország torontói Főkonzulátusa elé január 5-én este 6 órára – olvasható az esemény leírásában, melyet a „Kanadai Freedom Fighters” nevű facebook csoport szervez.

Akiknek esetleg közelebb van New York, ők pedig a „Túlóra Határok Nélkül – New York” nevű eseményre tudnak menni a magyar Főkonzulátus elé január 5-én Szombaton, helyi idő szerint este 6 órakor.

Az elmúlt pár hét kormányzati aknamunkája, amely egypártrendszerként ver keresztül törvényeket és figyelmen kívül hagyja az Ország másik felének szavazatával megválasztott képviselőket is, összerázta külföldön a magyarok közösségek jóérzésű tagjait. Rengeteg helyi csoport létezik már, és újak is alakulnak. Az alábbi felsorolásban összeszedtünk néhány érdekesebb facebookos csoportot szerte a Világból, ahol alulról szerveződve nőnek ki a magyar csoportok, amelyek nemtetszésüket fejezik ki a hazai politikai irány és jogállamiságot alapjaiban fojtó légkőr miatt.

Ausztria:
Kreativer Widerstand Wien
https://m.facebook.com/kwbcs/?ref=bookmarks

Ausztrália:
Ausztrál Túlórás Munkacsoport (országos)
https://m.facebook.com/groups/279626586086384

Sydney stands with CEU (Sydney)
https://m.facebook.com/groups/1414787921905357

Ausztráliai Magyar Értelmiség Diaszpóra Csoportja (főként Melbourne)
https://m.facebook.com/groups/1807904309259433

Belgium:
Belgiumi Akcio Csoport
https://m.facebook.com/groups/235923347146357

Egyesült Királyság:
Szilva
https://m.facebook.com/groups/602735903414989

Írország:
O1G IRL
https://m.facebook.com/groups/309007336259495

Kanada:
Kanadai Freedom Fighters
https://m.facebook.com/groups/271853723480481

Németország:
eMigr@ns (Stuttgart)
https://m.facebook.com/groups/170425003661880

Svájc:
Svájci Duma Magyarországról
https://m.facebook.com/groups/2081691865397847

A facebookon kívül is rengeteg Országból szerveződnek a magyarok

 

januári tüntetések Magyarországon

A 2019-es év ott folytatódik, ahol az előző év abba maradt. Magyarországon nem csak Budapesten, de a vidéki nagyvárosokban is utcára fognak menni az emberek már január 4-én is.

A rég nem látott intenzitású tüntetéssorozat 2018. év végén, azután kezdődött, hogy a Fidesz többségű Parlament a házszabályokat áthágva, átszuszakolta mindenáron megszavazta egy sor másik súlyos törvénnyel együtt a munkatörvény könyv módosítását, ami az eddigi 250 órás túlóra számát 400 órára növelte és az elszámolási időszakot 12 hónapról 36 hónapra módosította.

Ahogy ígérték januárban újrakezdik a demonstrációt,  a szakszervezetek által január 5-ére, szombatra meghirdetett fővárosi tüntetés Facebook eseményére már bőven 70 ezer meghívott van és ebből már több mint 40 ezren mutattak is aktivitást a tüntetés iránt.

A Január eleji tüntetések helyszínei, időpontjai szerte Magyarországon

A Karácsony előtti békés szolidáris demonstráció rövid videója Torontóból

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál