Home | Bevándorlás | Változás a kanadai beutazásnál – Biometrikus azonosítók megadása (+ video)

Változás a kanadai beutazásnál – Biometrikus azonosítók megadása (+ video)

 Kanada a biztonság és a könnyebb beléptetés érdekében azon országok sorába lépett, amely biometrikus azonosítást kér az országba belépő 14 és 79 év közötti személyektől. Az állandó tartózkodási engedéllyel valamint a tanuló, illetve munkavállalói engedéllyel rendelkezők, a látogatás céljából Kanadába utazóknak, valamint a menedékkérőknek meg kell adniuk az ujjlenyomatukat, és fotót készítenek az arc jellegzetességeinek rögzítésére. A követelmény alól mentesülnek a turizmus céljából  csak rövid időre Kanadába érkező személyek.

2018.  július 31-től a látogatási célú vízumot, tanulmányi vagy munkavállalási engedélyt, állandó tartózkodói státuszt vagy menekültügyi kérelmet benyújtó 14 és 79 év közötti kérelmezők esetében a biometrikus azonosítók közül arcképmást és ujjnyomatot rögzítenek a kanadai hatóságok.

Ezen követelmény alól kivételt jelent a turizmus céljából történő beutazás, azaz amennyiben a beutazó rövid időtartamú turisztikai céllal érkezik Kanadába, és rendelkezik elektronikus beutazási engedéllyel (eTA-val), nem szükséges a biometrikus azonosítók rögzítése. Kanada előreláthatóan 2018. novemberétől speciális Vízumkérelmezési Központot hoz létre Bécsben, amely működésének megkezdéséig az osztrák fővárosban működő nagykövetségük konzuli részlege látja el a szükséges feladatokat.

A konzuli szolgálat kéri, hogy bővebb információért tanulmányozza a kanadai hatóság erre vonatkozó tájékoztatóit, melyeket a következő linkeken érhet el:

www.cic.gc.ca/english/visit/biometrics.asp

www.cic.gc.ca/ftp/bio/pdf/Biometrics-Factsheet-EN.pdf

A bevándorlási, menekültügyi és állampolgársági hivatal információs videója magyar felirattal

A videó leirata magyarul

A videó leirata magyarul

Kanada csatlakozik azon számos országhoz a világon, ahol biometrikus azonosítót használnak a könnyebb beutazás végett, miközben az országot biztonságban tartják.

Kanada minden évben több millió látogatót fogad, és több százezer diákot, munkavállalót és állandó lakost fogad be. Kanadát bevándorlók generációi alakították ki. A kanadaiak szívesen fogadják az újonnan érkezőket.

Hiszünk abban, hogy a sokszínűség erősebbé tesz bennünket és értékeljük azt, hogy minden egyes ember és közösség hozzájárul ehhez és értékeljük azt, hogy minden egyes ember és közösség hozzájárul ehhez szerte az országban.

A bevándorlás továbbra is kulcsszerepet játszik Kanada jólétében, gazdasági fejlődésében, és hozzájárul nemzetünk sikeréhez. A biometrikus azonosítók egyedi fizikai jellemzőket vizsgálnak mint az ujjlenyomat vagy az arcvonások jellegzetessége. Ezeket arra használjuk, hogy megállapítsuk és megerősítsük azt hogy Ön valóban az akinek mondja magát.

Ha Kanadába tervezi az utazását és vízumot, tanulmányi vagy munkavállalási engedélyt szeretne igényelni, illetve ha állandó lakóhellyel rendelkezik, akkor meg kell adnia a biometrikus azonosítóit. Ez segíti a bevándorlást és a határőrséget abban, hogy megelőzzék a személyi azonosság ellopását, megfigyeljék azokat akik biztonsági kockázatot jelentenek, megállítsák a bűnözök belépését Kanadába miközben megkönnyíti a Kanadába való belépést a legtöbb utazó számára.

Gyorsan és alaposan végezzük a személyazonosság vizsgálatát amikor utazik. Ez könnyíti az Ön belépését Kanadába.

A biometrikus azonosító megadása egyszerű és biztonságos: Ha vízumot, tanulmányi vagy munkavállalási engedélyt kér, akkor a biometrikus adatait megadhatja egyidejűleg amikor kérelmét személyesen benyújtja a Vízumkérelmező Központban.

Az ideiglenes lakosoknak csak 10 évente egyszer kell a biometrikus azonosítóikat megadniuk.

Ha online vagy postán jelentkezett, akkor azután adhatja meg biometrikus azonosítóit miután elfogadták a jelentkezését (tanulóként, munkavállalóként.) Ön kapni fog egy levelet, hogy adja meg a biometrikus azonosítóit. Ez a „Biometrikus Utasítás” nevű levél (Biometric Instruction Letter) Néhány perc alatt beolvassák az ujjlenyomatát, és elkészítik a fotóját az Önhöz közeli Biumetrikus Azonosítók Gyűjtőpontján.

Miután ezt elvégezte, megvizsgáljuk a beadványát.

Amint a beadványát jóváhagyták, sok évre biztosított a könnyebb beutazás Kanadába az Ön számára.

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál