Home | Hírek | Kanadából | Kanadába települ át az amerikai Burger King központja?

Kanadába települ át az amerikai Burger King központja?

burger-king-canadaAz Egyesült Államok egyik vezető gyorsétkeztetési lánca, a Burger King azt fontolgatja, hogy átveszi a kanadai konkurensét, a Tim Hortonst – jelenti a Handelsblatt, a német üzleti körök lapja a Wall Street Journal New York-i lapra hivatkozva.

Az amerikai cég közben a hírt meg is erősítette. A két vállalat együttesen 18 milliárd dollár összegű piaci értéket képviselne. Ebből 8,4 milliárd dollár jut a Tim Hortonsra. A Burger King és a Tim Hortons az átvétel eredményeként összesen több mint 18 000 étteremmel rendelkezne 100 országban.

Ebben az esetben pedig a Burger King Kanadába helyezhetné át a székhelyét, ahol a társasági adó mértéke 26,5 százalék, vagyis lényegesen alacsonyabb, mint az Egyesült Államokban érvényes 40 százalék –  írja a Handelsblatt hétfői számában. A szerződés létrejöttével nyomás nehezedne Barack Obama amerikai elnökre, miután már más amerikai vállalatok  is külföldre telepítették a központjukat, vagy ilyen szándékukat jelentették be ,hogy takarékoskodjanak az adókkal – írja a lap.

 

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál