Home | Hírek | Kanadából | Karddal szúrta hátba a magyar férfit

Karddal szúrta hátba a magyar férfit

Burnaby – Felesége szeme láttára karddal szúrtak hátba egy magyar fiatalembert Kanadában.  Cs. Zsolt (†43) az orvtámadás után a helyszínen elvérzett, támadóját, Yacine Zouaoui-t (23) a bíróság a napokban bűnösnek találta A gyilkosság  2011-ben történt.


A gyilkos és magyar áldozata egymástól pár háztömbnyire laktak, a két család pedig régóta viszálykodott egymással, mert Zouaoui (akinek édesanyja egyébként szintén magyar) állítólag meglopta Cs. Zsolt egyik rokonát. A gyilkosság napján a félig magyar, félig algériai férfi a kabátja alá rejtette a kardját, majd lecövekelt Cs.-ék háza közelében. Amikor a magyar házaspár felment az ajtóhoz vezető lépcsőn, Zouaoui orvul Cs. Zsolt hátába döfte a fegyvert.


A gyilkos megpróbálta beadni a bíróságnak, hogy Cs. Zsolt szerinte egy fegyvert akart elővenni – pedig alighanem csak a kulcsait kereste. Nem is akadt senki, aki hitt volna neki.


– Előre kitervelte a gyilkosságot. Szemtanúk látták, hogy kivont karddal osont az áldozat háta mögé – mondta a bíró, aki szándékos emberölésben találta bűnösnek a férfit. Büntetéséről később döntenek.
Blikk-információ 

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál