Home | Sport | Box | Darányi Zsolt Bramptonban szerezheti meg a kanadai bajnoki címet váltósúlyban

Darányi Zsolt Bramptonban szerezheti meg a kanadai bajnoki címet váltósúlyban

 2022 május 7-én a megüresedett „welterweight”, azaz a kanadai váltósúly bajnoka lehet Darányi Zsolt, amennyiben legyőzi Flavio Michel-t „hazai” pályán a bramptoni Red Owl Performance Centre-ben. 

 Zsolt 2014 óta profi bokszoló, és egészen 2020-ig 100%-os mérleggel, 15 győzelemmel rendelkezett. 2019-ben elveszítette szeretett húgát, és egy hosszú 29 hónapos kihagyás után lépett ringben 2020 decemberében Benjamin Whitaker ellen. Ez a mérkőzés szoros volt, és akár Zsolt javára is dönthettek volna a bírók, de nem így történt, és ezzel e meccsel a 15 győzelem mellé  egy vereség becsúszott.

A legutolsó mérkőzése április másodikán volt Californiában, amikor ismét győzött, mégpedig a mexikói Martin Angel Martinez Perez ellenében:

2021-től a világhírű Lennox Lewis edzi Darányi Zsoltot

Zsolt beszélt arról is, hogy Lennox-al egy magasabb szintre emelkedett a bunyója: ” Tavaly óta edzek vele, és nagyon sokat tanultam tőle. Minden amit mutat és tanít az elképesztő, a legkisebb dolgoktól a nagyobbakig sokat tanulok tőle.”

 

Zsolt nagyszerű mérföldkőhöz érhet ha május 7-én megnyeri a meccset, és ezzel együtt a váltósúly kanadai bajnoki címét Bramptonban.

Lennox Lewis nem csak jó bunyós, és jó edző, hanem jóbarát is: A családdal ünnepelte idősebb Darányi Zsolt születésnapját.

 

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál