Home | Hírek | Kanadából | Több tucat torontói vállalkozás tervezi az újranyitást a következő héten

Több tucat torontói vállalkozás tervezi az újranyitást a következő héten

Megelégelték a torontói éttermek, kávézók, fodrászszalonok, edzőtermek és kisebb üzletek tulajdonosai azt, hogy zárva kell tartaniuk, mivel a kormány két hónapja nem nélkülözhetetlen kategóriába sorolta mindannyiukat.

A BlogTo hírportál információi szerint a munkavállalók és a munkáltatók közös összefogásában kormányellenes újranyitást terveznek, mert nem engedhetik meg maguknak tovább, hogy elessenek egyetlen bevételforrásaiktól.

Mivel semmi vesztenivalójuk nincs, ezért elhatározták, hogy február 11-én üzemeltetni fogják a vállalkozásaikat még úgy is, hogy tudatában vannak, bármikor megérkezhet a rendőrség, és pénzbírságot szabhatnak ki rájuk.

Az akcióhoz mindezidáig 250 tulajdonos jelentkezett, a résztvevők száma viszont folyamatosan bővül. A We Are All Essential kampány segítségével 220 ezer kanadai kisvállalkozást és 3 millió munkahelyet szeretnének megmenteni – a dolguk azonban nem lesz egyszerű, hiszen Ontario államban a vészhelyzet következtében szigorú zárlat van érvényben.

Az állam egészségügyi koordinátora, Dr. David Williams bejelentette, hogy a lezárásokon addig nem fognak oldani, amíg az intenzív osztályon fekvő koronavírusos páciensek száma vissza nem esik ezer alá.

A vállalkozások többsége nem várhat tovább, így is már a csőd szélére kerültek, és mivel semmi tartalékuk sem maradt, a kormánytól pedig minimális támogatást kaptak, egyetlen választásuk az újranyitás.

Vladimir Sobolev, a We Are All Essential kampány vezetője – aki maga is a vendéglátóiparban dolgozott évtizedeken keresztül – elmondta, egyikük sem hisz a konteókban, nem tagadják a vírus létezését, hiába próbálják nevetség tárgyává tenni a mozgalom résztvevőit a politikusok.

“A kormány mindent bevet annak érdekében, hogy megakadályozzon minket, de ezeket az embereket már nem lehet ostobának nézni. Semmijük sem maradt, kétségbe vannak esve. Nyugodtan büntethetik őket, nem lesz miből kifizetniük a szankciókat, mert üresek a zsebeik.”

“A vállalkozások tulajdonosai szabadon dönthetnek arról, hogy kockáztatják-e az egészségüket. Ha a betérő vendégek szintén vállalják a rizikókat, akkor hol is van a probléma? Mi a legjobb módja annak, hogy elhallgattassuk az embereket? A gazdasági elnyomás. A történelem során erre már számos esetben láthattunk példát” – tette hozzá Sobolev.

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál