Home | Hírek | Kanadából | A halálosztó tinédzserek továbbra is úton vannak – nagy erőkkel keresik a rendőrök

A halálosztó tinédzserek továbbra is úton vannak – nagy erőkkel keresik a rendőrök

Több mint két hétbe telt, hogy az egymástól messze történt halálesetek összefüggő bűntetté álljanak össze a nyomozók számára. A bestiális tetteket végül két fiatal személye fűzte össze. Az emberöléssel gyanúsított Kam McLeod (19) és Bryer Schmegelsky (18) gyerekkori barátok, jó tanulókként tartották őket számon. Július közepéig a helyi Wallmart áruházban dolgoztak, szemtanúk ekkor látták őket legutóbb, eltűnésüket jelentették a rendőrségnek. Azóta kiderült, „embervadászatra” indultak, jelenleg pedig szökésben vannak.

Feltételezett sorozatgyilkosságuk első áldozata egy fiatal, amerikai–ausztrál világutazó házaspár volt. A férfit és a nőt agyonlőtték, a holttesteket Liard Hot Springs mellett, az országúton találták meg a rendőrök július 15-én reggel, a mikrobuszuktól néhány méterre. Négy nappal később újabb eset rázta meg Kanadát. A tetthelytől 480 kilométerre egy égő kisteherautóhoz riasztották a hatóságot. Kiderült, McLeodé és Schmegelskyé a járgány, de hollétükről továbbra sem tudnak semmit. A keresés során azonban nem őket találták meg, hanem egy idős férfi holttestét. A rendőrök a két fiatalt gyanúsítják mindhárom gyilkosság elkövetésével.

– Lassan állt össze a kép, miután nyomozóink a két fiatal családjánál tartott házkutatás során náci jelképeket, fegyvereket foglaltak le – nyilatkozta Janelle Shoihet, a kanadai rendőrség szóvivője, aki szerint a tinédzserek veszélyes bűnözők, felfegyverkezve keresik újabb áldozatukat. – A halálosztó embervadász duó továbbra is úton van, és igen veszélyes. A gyanúsítottak valószínűleg megváltoztatták a kinézetüket és járművet cseréltek. 

– A látszólag visszahúzódó természetű Bryer nagyon kedvelte és naphosszat játszotta a gyilkolászós, kegyetlen videójátékokat. Többször meg is kérdezte tőlem, milyen lenne, ha mindez megtörténne a valóságban is – próbált magyarázatot találni unokája viselkedésére Lisa Lucas, Schmegelsky nagymamája.

A kanadai rendőrség nagy erőkkel keresi a két sorozatgyilkos tinit, de egyelőre hiába. A lakosságot kérték, hogy ne tartóztassák fel ha meglátják őket, hanem azonnal hívják a 911-et.

Náci ruhát vett magára

Ismerőseik szerint a gyilkosságokat megelőző hónapokban Schmegelsky közösségi oldalán náci jelképeket jelenített meg. Sőt a két tini titokban fegyvereket is gyűjtött.

Bryer apja elköszönt fiától

Bryer apja, Alan Schmegelsky nem fűz nagy reményeket hozzá, hogy fia túlélheti a hajszát. Mint mondta, fiának nehéz gyerekkora volt, nagyon megviselte szülei 2005-ös válása. „Egy normális gyerek nem utazza körbe az országot, hogy embereket öljön. Ezt olyan gyerek teszi, aki komoly fájdalomban él” – mondta, majd könnyek között közölte, hogy szerinte a fia igazából öngyilkos küldetésen van.

„Lényegében ma vagy holnap meg fog halni. Tudom. Nyugodj békében, Bryer. Szeretlek. Sajnálom, hogy ennek kellett történnie” – mondta a Canadian Pressnek.

Schmegelsky elmondása szerint válásuk után fia az anyjával Vancouver közelébe költözött. Bryer akkor ismerkedett meg Kam McLeoddal. „Átlagos jó gyerekek voltak” – mesélte Schmegelsky, aki szerint a fiúk sose keveredtek bajba, bár fiának voltak gondjai, ezért 16 éves korában rövid időre hozzá is költözött.

McLeod apja, Keith McLeod is megszólalt, ő közleményt adott ki. Mint írta, nagyon reméli, hogy fia, akit megfontolt, törődő fiatalemberként jellemzett, épségben hazatérhet, és „a végére járhatunk a történteknek”.

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál