Home | Hírek | Kanadából | A végére is jutott még egy aranyérem

A végére is jutott még egy aranyérem

A windsori rövid pályás úszó-világbajnokság utolsó napján Hosszú Katinka 100 m pillangón hatalmas úszással, országos csúccsal megszerezte a hetedik aranyérmét. Hét arany és két ezüst lett a zsákmánya Kanadában, ezzel egymaga a második helyen végzett volna az éremtáblán az Egyesült Államok mögött – írja az NSO.hu

Hosszú a második legjobb idővel jutott a 100 m pillangó döntőjébe, és a lehető legjobb felkészülés kedvéért kihagyta a 200 m mellet is. Amerikai riválisa, Kelsi Worrell nagyon beindult, a világcsúcs részidején belül haladt, de közvetlenül a nyomában haladt Katinka is. Látszott, hogy az amerikai nagyon erősen úszik, de a végén Hosszú iszonyúan beleerősített, és hihetetlen hajrával legyőzte Worrellt, és 55.12-vel, új országos csúccsal megnyerte a versenyt. Hosszú Katinka még soha, egyetlen világversenyen sem szerzett hét aranyérmet, most megtörtént ez is.

„Nagyon örülök ennek az aranyéremnek, ez talán látszott is… – idézi a Magyar Úszószövetség Hosszú Katinkát. – Az egész világbajnokságon ez volt a legkönnyebb estém, hiszen csak egy versenyem volt, így aztán a végén kitörhettek belőlem az érzelmek. Az előző napokon rendkívül keményen kellett koncentrálnom, hiszen több számban is úsztam, most viszont ez volt a vége, végre lehetett rá ünnepelni, jutott erre is idő, már nem egy újabb szám járt a fejemben. Sokat gyakoroltam az ilyen sorozatterhelést, elsősorban azt, hogy mentálisan bírjam, ez a legfontosabb. A mai úszáshoz az is kellett, hogy jól aludjak az éjszaka – az elmúlt napok után jöhetett a nyugalom, ez az egyik legfontosabb ilyenkor. Iszonyúan intenzív volt az elmúlt hat nap, de mondhatom, csodálatos élmény volt itt versenyezni.”

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál