Home | Hírek | Kanadából | Magyarország és a magyar borok hírnevét öregbítik Albertában

Magyarország és a magyar borok hírnevét öregbítik Albertában

Az Észak-albertai Tiszteletbeli Magyar Konzulátus exkluzív borbemutatóra invitálta Edmonton város leghíresebb borszakértőit, hotel és likőr üzlet vezetőit, politikusait, újságíróit, hogy bemutassa, a Hungarian Wine Cellars családi borügynökség által importált, magyar termékeket.

A Hungarian Wine Cellars azért jött létre – mondja Szenthe Sándor tiszteletbeli konzul, hogy a magyar boroknak végre megfelelő helyet és nevet adjunk itt Észak-Amerikában. Ezek az Európában már legtöbbjében díjakat nyert borok még nem törtek be az itteni piacra. Eddig nem volt olyan bor és likőr ügynökség, legalább is Nyugat-Kanadában, akik a népszerűsítés feladatát magukra vállalták volna. A Hungarian Wine Cellars nem csak rendkívül jó magyar kapcsolatokkal rendelkezik, de ennek a családi vállalkozásnak az összetevő ereje a kiépített kapcsolatokban, szakmai tudásban, a marketingben és a rendezvényszervezésben rejlik.

Az eseményre az Edmonton belvárosában található Chateau Lacombe Hotel, River Valley termében került sor. Mintegy negyven ember előtt mutatta be a cég Marketing Managere Magyarországot, a magyar bortermelés történetét és az ország bortermelő vidékeit. A rövid bevezető után ifj. Szenthe Sándor beszélt egyenként a termékekről.

A meghívottak között volt Gurvinder Bhatia a Vinomania üzlet tulajdonosa, @EdmontonWineGuy Blogger, a Global Televízió és az Edmonton Journal borszakértője, Thomas Lukaszuk parlamenti képviselő, volt tartományi helyettes elnök, a Marriott Hotel láncolat képviselői, a Wine and Beyond és az Everything Wine hálózatok szakemberei, Tina Faiz újságíró, étel és bor kritikus.

A már Albertában forgalmazott Vylyan Pincészet három és a Canter Borház szintén három termékét nagy érdeklődéssel fogadták a jelenlévő szakértők.

A villányi Vylyan pincészet Portugieser, Montenuovo Cuvée és Merlot vörös borai mellett a zánkai Canter Borház csopaki, füredi termékei a Balatoni Szürkebarát, a Balatonfüredi Merlot és különösen a Kanadában még teljesen ismeretlen Somlói Juhfarknak követeltek figyelmet.

A két új potenciális partner borainak bemutatása nem csak a jelenlévő szakemberekben keltett izgalmat, de a Hungarian Wine Cellar vezetőiben is.

A szekszárdi Várbor Borászat címkéje és a borok alkohol tartama igényes borokról árulkodtak. A Szekszárdi Kékfrankos ugyan kevésbé ismert ezen a földrészen, de pontosan ezért kellemes meglepetést nyújtott a résztvevők számára úgy, mint a Cserszegi Fűszeres gyöngyöző bor, mely ugyanolyan magyar különlegességnek számít, mint a Juhfark. Az L.Simon Borászat meglepetése a Rozsdás Csuk elnevezésű Cabarnet Franc rozé volt. Ez a homokon termesztett kékszőlőből készült könnyű, gyümölcsösen illatos bor a kanadai grillezés-kultúra, de a Kanadában elterjedt indiai és más keleti konyha egyik kitűnő párosítója is lehet.

A magyar bortermékek nyugat-kanadai népszerűsítése bár még kezdeti stádiumban van, a tiszteletbeli konzulátus és a Hungarian Wine Cellars Ltd. erőfeszítései az igényes termékekkel együtt megnyerheti magának az oly nehezen betörhető észak-amerikai piacot.

nemzetiregiszter.hu

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál