Home | Hírek | A kiköltözött romapolitikus állítja, Semjén tanácsadója volt

A kiköltözött romapolitikus állítja, Semjén tanácsadója volt

Cáfolta volt pártja állítását Kamarás István, a KDNP Kanadába távozott roma politikusa, leszögezve, hogy 2010-től hivatalosan is Semjén Zsolt tanácsadója volt. -írja a HVG.hu

Reagált volt pártja állítására Kamarás István, az a KDNP-s roma politikus, akiről nemrég a Népszava megírta, hogy családjával együtt Kanadában kért menedéket, azzal magyarázva döntését, hogy nem kíván asszisztálni a kormány cigányokat megnyomorító intézkedéseihez. A kiköltözés hírét követően a KDNP december 8-án közleményben cáfolta, hogy Kamarás pártelnöki, vagy miniszterelnök-helyettesi főtanácsadó lett volna. Azt írták, hogy Kamarás István a KDNP Barankovics-alapítványának támogatásával létrehozott önálló egyesület, a Barankovics Roma Műhely elnöke volt.

Kamarás a Népszava keddi számának nyilatkozva kitart azon állítása mellett, hogy főtanácsadó volt Semjén mellett. 2009-ben Kamarás a KDNP fővárosi, II. kerületi alapszervezetébe is belépett, részt vett a párt roma műhelyének szervezésében, annak elnöke lett. „Most sokak számára megvetett, gyűlölni való emberré váltam pedig nem is történt semmi rendkívüli dolog, csupán annyi, hogy merészeltem kimondani, hogy a király meztelen” – közölte Kamarás. Hozzátette: „Nem tartozik életem legnagyobb dicsőségei közé, de én voltam az, aki a cigányügyet vitte a KDNP-n belül. A Barankovics Roma Egyesület elnöke is voltam. Ez az a bizonyos roma tagozat – műhely – , amely a KDNP számára volt hivatott a cigánysággal kapcsolatos stratégiai kérdéseket megvitatni, eldönteni. Ugyan 2009-től még nem, de 2010-től már hivatalosan is Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes romaügyi főtanácsadója voltam. A 2010-es helyhatósági választási kampányban mindenhol, mint Semjén Zsolt romaügyi főtanácsadója jelentem meg, ezt akkor senki sem kérte ki magának, sőt nagyon is örültek neki”.

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál