Home | Hírek | Kanadából | 63 kanadai állampolgár is utazott az Iránban lezuhant repülőgépen (+videó)

63 kanadai állampolgár is utazott az Iránban lezuhant repülőgépen (+videó)

Az Iránban működő ukrán nagykövetség közleménye szerint motorhiba okozta a szerda hajnalban lezuhant ukrán utasszállító katasztrófáját. Az Ukraine International Airlines  737-es típusú repülőgépe nem sokkal a teheráni Khomeini Imám repülőtérről történt felszállás után lezuhant, fedélzetén 168 utassal és a gép 9 fős személyzetével. A zuhanást senki sem élte túl.

 

DIn Mohammad Qassemi aki a baleset közelében él azt mondta, hogy épp az Irakban állomásozó amerikai erőkkel szembeni iráni rakétákról figyelte a híreket, amikor a közelében szörnyű hangokra riadt.

„Hatalmas robbanást hallottam, az összes ház beleremegett. Mindenhol égett a tűz. Eleinte azt gondoltam, hogy az amerikaiak lőttek rakétákat ide és menekültem le a pincébe. Később amikor kimerészkedtem láttam, hogy egy repülőgép zuhant le, mindenhol testrészeket láttam.”

 

Az ukrán külügyminisztérium közlése szerint az áldozatok között 82 iráni, 63 kanadai, 11 ukrán 10 svéd, 4 afgán, három brit és három német állampolgár volt. Magyar állampolgárságú utasról nincs hír.

A légijáratokat követő Flightradar adatai alapján az ukrán fővárosba induló, 752-es számú járatnak a menetrend szerint hajnali 5 óra 15 perckor kellett volna felszállnia Teheránból, a járat indítása azonban majdnem egy órát késett, és a gép 6:12-kor szállt fel.

FRISSÍTÉS:

Az iráni légvédelem lőtte le, tévedésből, Teherán mellett szerda reggel az ukrán gépet – jelentette az UNIAN kijevi hírügynökség, Al Hadath jordániai lap értesülését idézve. Az ammáni újság internetes felületén megjelent hírében nem hivatkozik semmilyen forrásra, és nem közöl részleteket sem. Ukrajna iráni nagykövetsége ugyanakkor közölte szerda reggel, hogy a katasztrófát nem terrortámadás, hanem hajtóműhiba okozta.

Videó a földbecsapódás pillanatáról:


Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál