Home | Hírek | SUP vásárlása – így válassz SUP-ot!

SUP vásárlása – így válassz SUP-ot!

Siklási tulajdonságok, irányíthatóság, kialakítás – mind-mind olyan jellemvonások, amik rengeteget nyomnak a latba a vásárlás küszöbén. Nem érdemes elkapkodni a döntést, mert a legjobb választás onnan ismerhető fel, meg, hogy maximálisan testre és egyedi igényekre szabott.

A karbon evező vagy a megfelelő merevség nem minden típusú SUP vásárlás esetén releváns szempont. Tehát az első kérdés: mi a cél? Strandon játszadozni, szórakozni és élvezni a víz közelségét némi extrákkal? Vagy a sportolás? Mert nyilván e kettő a két végletnek, szélsőségnek is nevezhető. Azzal sincsen baj, ha profi mozgásról nincsen szó, és még csak vágyként sem merül fel ez az irány, ekkor az olcsóbb modellek is simán számításba jöhetnek. Nyilván azért célszerű közöttük is válogatni, keresgélni.

A felépítés milyensége egyébként a legbeszédesebb infó. Az, hogy a deszka mennyire stramm, tartós attól függ, hogy konkrétan milyen a kialakítása. Minél korszerűbb egy modell, minél több innovációval rendelkezik, annál élvezetesebb rajta evezni. Ennek fényében természetesen a felhasznált anyagok jellegzetességei is lényegesek. A rétegek száma szintén mérvadó, ám ezen a ponton jó résen lenni, mert nem az a fontos, hogy az összesített szám mennyi, ekkor ugyanis nemcsak a PVC kerül bele a képletbe, márpedig ez az, ami ténylegesen számít. Nem véletlen, hogy sokan ábrát is kérnek a kiszemelt variációhoz, amin nem pusztán az oldalirányú rétegzettség az, ami látható.

Jó ötlet a tanácskérés?

Igen, az interneten számtalan közösségi fórum elérhető a témában, ahol a hőn szeretett felfújható SUP deszka a téma. Aki rendszeresen evez, annak nyilván már kialakult egy tapasztalatokon nyugvó, stabil véleménye a kérdésről. Ugyanakkor azt sohasem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy minden egyes meglátás egyéni és nem globális érvényű. Szóval simán előfordulhat, hogy ami X-nek tökéletes az Y-nak pont nem hozza és adja azt, amire egyébként a szíve mélyén számított. Úgyhogy érdemes kijárni a tapasztalás útját, mégpedig személyesen, ezáltal borítékolva a végső elhatározás helyességét.

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál