Home | Hírek | Kanadából | 13-1 -re nyert a torontói Vasas csapata – Pisanjuk és Lupták is bemutatkozott

13-1 -re nyert a torontói Vasas csapata – Pisanjuk és Lupták is bemutatkozott

  Felkészülési mérkőzésen gálázott a torontói Astros Vasas együttese, amelyben bemutatkozott a két új szerzemény is. Az ellenfél az Erin Mills U20 -as csapata volt. Igor Pisanjuk és Erik Lupták érkezése a kanadai labdarúgás erejét és viszonyait ismerve már-már szenzációs igazolásnak is mondható.

igor-pisanjuk-ferencvarosIgor Pisanjuk neve ismerős lehet a magyar futball kedvelőinek, hiszen a Vajdaságban született, de ukrán felmenőkkel rendelkező ukrán-kanadai állampolgárságú labdarúgó korábban játszott a Ferencvárosban, a Kecskemét és az Eger csapataiban is. A Ferencvárosssal feljutott az elsőosztályba. Legutoljára pedig a budapesti Vasasban rúgta a labdát. Pisanjuk 6-szoros korosztályos kanadai válogatott labdarúgó (U20 és U23). Kanadában a Mississauga Eagles csapatában is játszott.
(Fotó: Igor Pisanjuk a Ferencváros mezében)

 

lupták-erikErik Lupták a másik új focista a csapatban. Ő 71-szer szerepelt a szlovák korosztályos válogatottakban. Legutoljára pedig a magyarországi Putnok VSE játékosa volt. Azt is megtudtuk, hogy 16 éves korában a Chelsea, rá egy évre pedig a Bayern München tesztelte és szerette volna leigazolni, de a szlovák klubja mindkét esetben irreálisan magas összeget kért érte.

Úgy tűnik az első mérkőzés, amin a két új szerzemény bemutatkozhatott igazolták, hogy mind a két futballista erősítést jelent a CSL-ben szereplő Vasasnak.
(Fotó: Erik Lupták Magyarországon a Putnok VSE labdarúgója volt)

 

Az 5-1-es félidő után 13-1-re végződött a csupán 2X30 perces felkészülési mérkőzés.

Astros Vasas FC – Erin Mills U20  13-1 (5-1)

Góllövõk: Sibalin(2), Simon(2), Pisanjuk(2), Sousa(2), Csák, Melo, Trisztan, Luptak, Sasso

„Azért választottuk az Erin Mills U20 csapatát, mert két évvel ezelött korosztályos bajnokok voltak Ontarioban!
Bemutatkozott a két új igazolás, akikben nem csalódtunk, erõsödött velük a csapat.
A jövõ hét vasárnap lesz az igazi erőfelmérő, hiszen a Kingston FC otthonába látogat a csapat, akik vezetik a CSL-t!

A csapat felszabadultan játszott és az első harmadban igazán szép támadásokat vezettünk amelyekből parádés gólok születtek! Jövõ héten négy edzés szerepel a programban, aztán Vasárnap indulás Kingstonba!”  -Összegezte a mérkőzés tapasztalatait Deák László a torontói Astros Vasas elnöke.

Fotó: Toronto Vasas | Facebook

 

 

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál