Home | Egyéb | Varnus Xavér: „Teljesen átlagos életet élek”

Varnus Xavér: „Teljesen átlagos életet élek”

Három éve a fiai és az unokája miatt költözött végleg Kanadába Varnus Xavér, ám az orgonaművész jelenleg nem lakik sokkal közelebb hozzájuk, mintha Európa két végében élnének. A zenész ugyanis nemrég Új-Skóciában, Kanada délkeleti partvidéken lévő tartományában vett egy templomot, ahová oda is költözött, így 1800 kilométerre lakik a családjától.

– Negyven éve oda-vissza ingázom Magyarország és Kanada között. Éppen torontói ingatlanokat nézegettem, a kezem rajta volt az egéren, egyszer csak egy disznó szúnyog landolt a mutatóujjamon. Ahogy megpróbáltam lecsapni, a kurzor áthúzódott 1800 kilométerrel arrébb, Új-Skóciába, és ott volt a lista tetején ez a templom – mesélte el a Sorok között Lutter Imrével című műsor felvételén otthona történetét Varnus Xavér, aki rendszeresen megosztja azt a helyiekkel. A zenész az ATV-n szombat este 22:50-kor adásba kerülő műsorban azt i elmesélte, aktív tagja települése közösségének, mindennap vendégül látja a helyieket és koncerteket is ad a szomszédainak.

– A templom, amit azóta Varnus Hallnak hívnak, egyfajta társadalmi gyűjtőhely lett, minden délután öt órakor szertartásosan a tea fel van szolgálva, ahova rengetegen jönnek, beszélgetnek, majd ez rendszeresen abba torkollik, hogy a nappaliból átvonulunk a koncerterembe, ahol orgonálok tíz-tizenöt percet.

Xavér ugyan világszerte ismert művész, a mindennapokat ugyanúgy éli meg, mint bármelyikünk, azaz ő maga jár bevásárolni is, ha kell.

– Teljesen átlagos életet élek – jelentette ki a zeneművész, hozzátéve: bár egy országban élnek, mégis másfél napos vezetésnyi távolságra él az Ontarióban lakó családtagjaitól.

via Blikk

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál