Home | Hírek | Kanadából | Tök szezon – Ne csak faragjuk, együnk is tököt

Tök szezon – Ne csak faragjuk, együnk is tököt

Ha úgyis a piacon járunk faragható tököt beszerezni, kerüljön a kosarunkba étkezési kanadai vagy hokkaido sütőtök is! A sütőtök rendkívül egészséges, nem mellesleg igen finom ételek alapja. Jó pár érv következik, hogy miért érdemes felvenni az étrendünkbe.

A tökfélék antioxidánsok és gyulladáscsökkentő hatásúak, ezáltal enyhítik az ízületi bántalmakat és egyes szervi betegségek tüneteit, felgyorsítják a kisebb sérülések gyógyulási folyamatát és még stresszoldó hatással is bírnak.

Védik szemeinket a szürkehályogtól, illetve látásunk is jobb marad A-vitamin tartalmuk miatt.

Magas C-vitamin tartalmuk erősíti az immunrendszert és ösztönzi a kollagén termelését, amelytől fiatalos és szép marad a bőrünk.

Sok káliumot és cinket tartalmaznak, amelyek megakadályozhatják a szívbetegségek és a magas vérnyomás kialakulását. A cink erősíti az immunrendszert, illetve növeli a termékenységet.

Tartalmaznak egy L-triptofán nevű anyagot, amely kedvjavító hatású, így segíthet az őszi-téli depressziónkon.

Kiváló rostforrásuk révén támogatják szervezetünket a méregtelenítésben.

A sárgarépához hasonlóan rengeteg karotint tartalmaznak, ezért narancssárga mindkettő. A karotin lassítja az öregedési folyamatokat, valamint megakadályozhatja a szívizomzat betegségeinek kialakulását.

A tökmagnak magas a növényi zsírsavtartalma, illetve fehérjében is gazdag. Ezáltal segítséget nyújt koleszterinszintünk szabályozásában, véd az ízületi gyulladásoktól, egészségesebb lesz a bőrünk, valamint javítja agyunk működését.

A magok és a hús gazdag magnéziumban, amely beépülve fogainkba és csontjainkba erősíti azokat.

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál