Home | Hírek | Kanadából | Szivacs nudlival védekeznek a torontói bringások az autósok ellen

Szivacs nudlival védekeznek a torontói bringások az autósok ellen

A kanadai törvények szerint az autósoknak 1 méteres oldaltávolságot tartva kellene elhaladni a kerékpárosok mellett, ezt azonban nem mindenki teszi meg, ami sokszor balesetet eredményez. A torontói bringások ezért egy hatékony megoldással álltak elő.

A kerékpárosok és az autósok között az egyik leggyakoribb konfliktust az jelenti, hogy az autósok nem tartanak kellő oldaltávolságot a kerékpárosoktól a mellettük való elhaladáskor. Ez több szempontból is komoly probléma, hiszen a bicikliseknél gyakran előfordul, hogy hirtelen kell irányt változtatniuk – például, ha valaki úgy akar kiszállni egy parkoló autóból, hogy nem néz bele a visszapillantóba.

blogTO beszámolója szerint a kerékpárosok között van, aki egy szivacs nudlit (a medencékben is használatos szivacs-csövet) erősítenek fel a bringa csomagtartójára, amely oldalra kilógva ad jelzést az autósoknak, mekkora oldaltávolságot kellene tartaniuk.

Az ötlet egyébként nem új, 2016-ban már felbukkant egyszer a megoldás, alkalmazni viszont eddig nem alkalmazták túl sokan.

A beszámoló szerint több kerékpáros is arról számolt be, hogy sokkal biztonságosabb lett számára a közlekedés, amióta szivacsot erősített a kerékpárra.

 

Magyarországon ez nem lenne megoldás, mert 

A KRESZ 54. §-ának 7/e pontja szerint tilos

kerékpáron oldalra kinyúló, előre vagy hátra egy méternél hosszabban kinyúló, a vezetőt a vezetésben akadályozó vagy a személy- és vagyonbiztonságot egyébként veszélyeztető tárgyat szállítani.

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál