Home | Hírek | Magyarországról | Békétlen békemenet, nemzeti ünnep nélkül (Videó)

Békétlen békemenet, nemzeti ünnep nélkül (Videó)

Budapest | Nemzeti ünnepünk napján, március 15-én a legfőbb attrakció a ̶b̶é̶k̶é̶t̶l̶e̶n̶  békemenet volt, amely látványosságra külföldiek is érkeztek Lengyelországból, Romániából, Ukrajnából, Szerbiából, a többieket pedig „ingyen”, valójában pedig közpénzen buszoztatták fel vidékről. Persze ezen kívül is volt esemény, mégpedig Orbán Viktor kampánybeszéde, amely az ilyenkor szokásos állami ünnepi beszéd helyett pártpolitikai szónoklat helyszínévé silányította a Kossuth teret azzal, hogy az április 8-i választásra hergelte fel a hívőket. A miniszterelnök rövid és bugyuta üzenetekkel szórakoztatta az ünnepelni vágyókat, de komoly leszámolással fenyegette meg azokat akik nem egyeznek vele.

Ezen a szép nemzeti ünnepünk ma nem volt ünnep, semmi nem szólt 1848-ról. Ott ahol ma az ország egyik része agyilag felfoghatatlan okok miatt buszos kirándulás keretében menetel az egyistenkirály védelmében az ország másik fele ellen, ott semmi nem közös. Ahol az egyistenkirály uszító kampánybeszédet mond az állítólagos nemzeti ünnepen, amelyben a rajongóit harcba küldi az ország nem fideszes fele ellen, ott semmi nem közös. Ott ne nevezzük már ünnepnek március 15-ét. Ahol a szeretet és összefogás erejére hivatkova kitaszigálnak-lökdösnek egy, a békemenet szervezőit kérdezni merészelő újságírót a tömegből, a jelen lévő hazaszerető és békemenetben vonuló magyarok meg azt üvöltik, hogy Dunába vele, ott nem ünnep van, ott tragédia körvonalazódik.

Vagy ahol szintén ezen a nemes napon, a magyar sajtó napján tudniillik, a békemenetelőknek FIDESZ és ÁPRILIS 8. feliratú táblákat osztogató nagyarc a táblák eredetét firtató kérdésre trágár fenyegető válasszal illeti az újságírót:

– Takarodjatok a k*rva anyátokba!

– Tessék?

– Takarodjatok a k*rva anyátokba! Addig, amíg elmehetsz, addig.



Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál