Home | Hírek | Magyarországról | Nagy a félelem Hódmezővásárhelyen

Nagy a félelem Hódmezővásárhelyen

„Ebben a városban mindenki fél, a Rákosi kisbaba volt ahhoz képest, ami itt van”- mondta egy ősz férfi Márki-Zay Péter kampányzáró rendezvényén, utalva arra, hogy Hódmezővásárhelyen sokan nem mernek nyíltan az ellenzéki jelölt mellé állni, mert félnek, nehogy kirúgják őket vagy a rokonaikat az állásukból.

A hódmezővásárhelyi postaládákat elöntötte a szenny hazugságokkal, csak azért, hogy a húsosfazékhoz a Fideszes polgármester kerüljön a vasárnapi választáson, és nehogy kiderülhessenek a várost érintő disznóságok. Annyira félnek Márki-Zay Péter független jelölttől, hogy szemenszedett hazugságoktól sem riadnak vissza, hogy lejárassák azt az embert, akit minden más párt támogat a Fideszen kívül.

 A városban vasárnap tartanak polgármester-választást. Az összes ellenzéki párt, a Jobbiktól az MSZP-ig, a DK-tól az LMP-ig, az Együtt-től a Momentumig egy független jelöltet, Márki-Zay Pétert támogatja.

Vele szemben két jelölt indul. A Fidesz Hegedűs Zoltán alpolgármestert indítja, illetve jelölt még Hernádi Gyula is, aki korábban MSZP-s volt, de a pártból kizárták, és most függetlenként próbálkozik, a helyi szocialisták szerint nyilvánvalóan a Fidesz biztatására, hogy megossza az ellenzéki szavazókat. Hegedűs mellett sokat kampányolt a város egykori polgármestere, Lázár János miniszter is.

A fenti szórólapon olyanokat sorolnak fel, akik a nyomtatvány készítői szerint valamilyen módon segítették Márki-Zay kampányát. Többségük sosem viselt közéleti tisztséget, bár néhányan közülük a 90-es években önkormányzati képviselők voltak, illetve akad néhány jelenlegi aktivista is.

A listán többek között „Farkas Ferenc tanár”, „Nagy Zsolt taxis” és „Zsidó Hitközség” felirat is szerepel.

Márki-Zay a Facebook-on felhívást tett közzé, hogy jelentkezzetek azok a szimpatizánsai, akik a listáról lemaradtak.

A harmadik sor elején ott van Vári Ernő neve is.

Vári Ernő egy 92 éves tanár, 1974-1986 között a város egyik iskolájának az igazgatója volt. Az lehetett a bűne, hogy Márki-Zay két lakossági fórumán is megjelent. Ugyanakkor semmilyen politikai tevékenységet sem folytatott, idős kora és egészségi állapota ezt nem is engedné. Mégis gyűlölködőnek, a város kasszájának potenciális kifosztójának nevezték a hirdetés készítői.

A szórólap másik oldala így néz ki:

Vagyis egyértelműen a fideszes propaganda-anyagról van szó. A kerítésbontós hazugság, Soros és Simicska összemosása, és az összes ellenzéki párt vezetőjének szapulása nyilvánvalóan a Fidesz jelöltje, Hegedűs Zoltán érdekében készült.

Annak a Hegedűs Zoltánnak az érdekében, aki két évvel ezelőtt alpolgármesterként személyesen köszöntötte a most pellengerré állított Vári Ernőt, 90. születésnapja alkalmából. A két évvel ezelőtti köszöntésről így számolt be a vasarhely24.com

 Ha a vásárhelyieket ennyire bolondnak nézi a Fidesz és a városlakók elhiszik ezt a sok baromságot, akkor meg is érdemlik, hogy Hegedűs Zoltánt válasszák a valóban konzervatív és keresztény Márki-Zay Péter helyett. Nem véletlen, hogy tűzzel-vassal csak egyetlen egy párt, a gazdapárt ragaszkodik a Lázár János által távirányított Hegedűshöz. Mindig azok vádaskodnak és „hazug”-oznak, akiknek vaj van a füle mögött és a nagy félelemben Márki-Zay Péter plakátjait leragasztották „Hazug” felírattal is.

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál