Kanada Világa hírportál

Holtan találták a dúsgazdag torontói házaspárt

A Sherman házaspár

Toronto – Holtan találták torontói otthonában pénteken Barry Sherman kanadai milliárdost és feleségét; a rendőrség még nem kommentálta a tragédiát, csak annyira, hogy haláluk körülményei gyanúsak. Más források gyilkosság-öngyilkosság forgatókönyvre is utalnak.

A halálesetről Eric Hoskins ontariói egészségügyi miniszter is hírt adott a Twitteren.

„Nem találok most szavakat. Drága barátaimat, Barry és Honey Shermant holtan találták. Csodálatos emberek, hihetetlen emberbarátok, az egészségügy nagy vezéregyéniségei” – írta a tárcavezető.

Sherman 1974-ben alapította az Apotex gyógyszergyártó céget, amely jelenleg a világ hetedik legnagyobb, generikus gyógyszereket gyártó vállalata, és egyben a legnagyobb kanadai tulajdonú gyógyszeripari cég, amely évenként kétmilliárd kanadai dollárt (több mint 400 milliárd forint) meghaladó összegben értékesíti termékeit.

„Az Apotex-nél mindannyian mélységesen megdöbbenve és szomorúan fogadtuk a hírt. Imáink és gondolataink a családért vannak most.”

Berry Sherman öt éve, hetven évesen mondott le a vállalat vezérigazgatói posztjáról.

A Simon Wiesenthal központ elnöke és vezérigazgatója, Avi Benlolo elmondta, hogy a filantróp Shermanék halála nagy fájdalom. A házaspár nagy támogatója volt az ő szervezetüknek is.

 

Exit mobile version