Home | Hírek | Magyarországról | Orbán nem cáfolta az ellene felhozott vádakat a Parlamentben (+video)
Orbán ma is lapulni kényszerült a kellemetlen kérdésekkor, és államférfihoz méltatlan választ engedett meg magának a Parlamentben, megsértve a törvénykezés és a Ház méltóságát ismét.

Orbán nem cáfolta az ellene felhozott vádakat a Parlamentben (+video)

 Az azonnali kérdések órájában a miniszterelnök ma sem tudott érdemi, de még csak értelmes választ adni a számára roppant kellemetlen kérdésekre. Ugyanakkor ismét besározta a magyar Parlament méltóságát azzal az elképesztő cinizmussal amit válasz helyett adott. 

„Hogy van az, hogy terrorizmusért körözött emberek flangálhatnak maga körül? Kiderült, hogy Ghaith Pharaon az ön vejével (Tiborc Istvánnal) üzletelt. Hogy van ez? Magyarázza meg!,” szólította fel a miniszterelnököt az LMP-s Demeter Márta hétfőn a parlamentben.

Orbán Miniszterelnök úr a kérdés utáni nagy zavarában valószínűleg még a nevét is elfelejtette. Úgy megkukult, hogy nem tudott kigyömöszölni a száján semmi érdemit, de még csak értelmeset sem. Helyette mindösszesen egy „mélyen tisztelt elnök úr, tisztelt képviselőtársam, boldog karácsonyt kívánok!”-ra tellett az ország első emberétől, ami kurvagyenge  édes kevés! A Fidesz-frakció persze hangos hahotázásba kezdett, gyakorlatilag támogatva azt, hogy a törvényhozás szent épületének falai között ez a csúfság újra és újra megtörténjen, mintha csak egy színházban lennének.

Ilyenkor ha lenne egy független házelnök, egy nem beszari és/vagy lojalista ember, annak az volna a feladata, hogy felszólítja a válaszadót, például azzal, hogy:

„Miniszterelnök úr, ne viccelje el a válaszadást. Ön a magyar törvényhozás épületében van és Ön Magyarország miniszterelnöke, ehhez mérten viselkedjék. Legyen szíves tisztelje meg a kérdező képviselőtársát valamint a magyar embereket és a kérdésre válaszoljon”

De ilyen még nem fordult elő ha kormánypárti képviselők, államtitkárok, miniszterek, vagy maga a miniszterelnök szólalt fel, ők védve vannak. Beszélhetnek sületlenségeket, ostobaságokat, nem odaillőt, lehetnek semmitmondóak is mert megtehetik – és taps jár érte. Kövér László házelnök viszont mindenki mást pedellus mód megreguláz, olykor kemény pénzbeli bírságokat is kiszab, annak aki nem tetszik neki.

 Matolcsy is a „Boldog Karácsony”-ba menekült válaszadás helyett 

Tavaly a Jegybank elnöke Matolcsy húzta elő pofátlanul az adventi-kártyát és menekült sűrű és visszataszítóan rém kellemetlen „boldogkarácsonyozásba” a válaszadás helyett.

Igen. Pontosan ilyen az amikor a valódi válasz és az igazmondás azonnal a börtönt jelentene, ezért képtelenek válaszolni a már-már összességében hazaárulással felérő ál-kormányzás kérdéses momentumaira a megválasztott képviselőink. Akiket szolgálatra, a haza és a magyar emberek szolgálatára választottunk meg, melyhez hozzátartozik az is, hogy tisztességgel válaszolnak a kérdésekre. A kényelmetlenekre is!

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál