Home | Hírek | Kanadából | Kanada a legjobb négy közé jutott a budapesti vízilabda VB-n Magyarországot kiejtve

Kanada a legjobb négy közé jutott a budapesti vízilabda VB-n Magyarországot kiejtve

A magyar női válogatott kiesett

 Oroszország és az Egyesült Államok után harmadikként Kanada jutott az elődöntőbe a vizes vb női vízilabdatornáján, miután remek védekezéssel, megérdemelten 6–4-re legyőzte a házigazda magyar válogatottat, mely a vígaszágon már csak az 5-8. helyért folytathatja.

Ugyanaz történt mint 2005-ben Montreálban a Kanada – Magyarország meccsen, mert akkor is a hazaik estek ki ahogyan most is, csak most mi voltunk hazai pályán, de ez sem segített a továbbjutásban. A mai meccsen egyetlen negyedben dobott gólt a magyar csapat, sőt egyedül a második negyedben nem kaptak ki. Küzdöttek, de sajnos semmi sem jött be, a kanadaiak profi módon jutottak be a világ jelenlegi legjobb négy csapata közé. Teljesen érthetetlen, mit művelt a női vízilabda-válogatottunk a hollandok elleni remeklés után, és iszonyúan alacsony színvonalú meccsen, mindössze négy gólt lőve estünk ki a nálunk egyértelműen szerényebb játékerőt képviselő Kanada ellen. Így az elődöntő helyett a helyosztóra mehet a csapat a vizes világbajnokságon.

Előzmények:

A női vízilabda-válogatott nagyon magabiztos teljesítménnyel nyerte meg a csoportját, hiszen Japánt kilenc, Franciaországot elsöprő 19 góllal győzte le Bíró Attila csapata. A C csoport döntőjeként Hollandiával mérkőztek meg a magyar lányok, de azon a mérkőzésen is végig uralták a játékot Bujka Barbaráék.

Ellenfelünk, a kanadai válogatott Olaszország mögött második helyen végzett az A csoportban. Az olaszoktól simán kikaptak, Kínával szemben nagyon szoros meccsen nyertek a juharlevelesek, majd Brazíliát kiütve jutottak nyolcaddöntőbe. Megőrizte jó formáját a kanadai csapat az egyenes kieséses szakaszban is, Új-Zélandot 16-3-ra intézték el.

A KERETEK
Magyarország: 
1 Gangl Edina, 2 Czigány Dóra, 3 Antal Dóra, 4 Gurisatti Gréta, 5 Szücs Gabriella, 6 Takács Orsolya, 7 Illés Anna, 8 Keszthelyi Rita, 9 Tóth Ildikó, 10 Bujka Barbara, 11 Csabai Dóra, 12 Szilágyi Dorottya, 13 Kasó Orsolya. Szövetségi kapitány: Bíró Attila.
Kanada: 1 Jessica Gaudreault, 2 Krystina Alogbo, 3 Axelle Crevier, 4 Emma Wright, 5 Monika Eggens, 6 Kyra Christmas, 7 Joelle Bekhazi, 8 Elyse Lemay-Lavoie, 9 Hayley McKelvey, 10 Christine Robinson, 11 Kelly McKee, 12 Shae Fournier, 13 Ymane Hage. Szövetségi kapitány: Harisz Pavlidisz.

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál