Home | A világból | Egy kanadai mesterlövész 3450 méterről lőtte ki az Iszlám Állam katonáját Irakban

Egy kanadai mesterlövész 3450 méterről lőtte ki az Iszlám Állam katonáját Irakban

Az Irakban szolgáló kanadai különleges erők egyik mesterlövésze akkora világrekordot állított be, amihez foghatót még sosem látott a világ:

3450 méterről lőtte agyon az Iszlám Állam egyik katonáját.

Ez akkora rekord, hogy majdnem 1 km-rel verte az eddigi, brit csúcstartót, Craig Harrisont, aki 2009-ben egy tálibnak egy 338 Lapua Magnum puskával 2475 méterről vitt be egy halálos találatot.

Katonai források (és videofelvételek) szerint a múlt hónapban a Joint Task Force 2 mesterlövésze egy McMillan TAC-50 puskával adta le a történelmi lövést, és a golyó közel 10 másodpercig repült, mire célt ért. Szakértők szerint ebben nagy szerepet játszott a szerencse is, így nem tudni, egyáltalán megdönthető-e ez a fantasztikus rekord.

Az akció előzménye, hogy az Iszlám Állam katonái rátámadtak az iraki biztonsági erőkre, és a nyugati erők úgy döntöttek, hogy a potenciális civil áldozatokkal járó dróntámadás helyett a nehezebb, de biztonságosabb utat választják, és látótávolságon kívülről szednek le valakit, zavart keltve a támadók soraiban. (The Globe and Mail)

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál