Home | Hírek | Kanadából | Kanadában tárgyalt a költségvetési csalással vádolt Mikola István államtitkár
Mikola István füle mögött is vaj van?

Kanadában tárgyalt a költségvetési csalással vádolt Mikola István államtitkár

Mikola István államtitkár – aki ellen költségvetési csalás gyanúja miatt nyomoz a NAV, és akit lopás miatt feljelentettek a közelmúltban, valamint „elfelejtette” az offshore cégét is bevallásában megjelölni – most a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkára március 22-én tárgyalásokat folytatott Ottawában, ahol többek között találkozott Timothy Sargent nemzetközi kereskedelemért felelős miniszterhelyettessel és Alexandra Bugailiskis térségünkért felelős külügyi helyettes államtitkárral.

 Mikola, aki a 24.hu információi szerint simán zsebre vágta harmadik ex-felesége diplomatapótlékát és nagy értékű antik bútorkollekciója eltulajdonítása miatt fel is jelentette volt férjét, most a kanadai látogatásának központi elemeként a nemzetközi kereskedelmi megállapodások áttekintése volt. Mikola István elmondta, hogy Magyarország nyitott gazdaságú országként érdekelt a multilaterális kereskedelmi megállapodásokból eredő előnyök kihasználásában, csakúgy, mint Kanada. A CETA ratifikációjával kapcsolatban tájékoztatta a tárgyalópartnereket, hogy a magyarországi jóváhagyásra az Országgyűlés menetrendjét figyelembe véve kerülhet sor, miután Kanada már ratifikálta az okmányt. Kanadai részről elmondták, hogy várhatóan április végéig lezárul a Szenátusban a ratifikációs eljárás.

 Mindeközben Mikola István államtitkár úr rokonsága is fittyet hány a törvényekre, csak másfajta bűnözéssel. Unokaöccsét épp a napokban ítélték másodfokon kilenc évi szabadságvesztésre, valamint orvosi hivatásától is örökre eltiltották, mert lúggal megcsonkította korábbi partnerét. Amíg a Kúria dönt, addig szabadlábon védekezik az egykori Fideszes egészségügyi miniszter – jelenleg Kanadában tárgyalgató államtitkári funkcióban semmittevő – Mikola István „lúgos” rokona.

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál