Home | Hírek | Kanadából | Diákokat is megcéloznak a VR-szemüveges utazással

Diákokat is megcéloznak a VR-szemüveges utazással

Egy mobil, néhány 360 fokos videó, egy világatlasz és egy VR-szemüveg kell mindössze az új utazási élményhez, amelyet egy kanadai startup kínál.

Egy fiatal programozókból álló kanadai cég fejlesztette ki az első olyan interaktív térképet, amelyen a kiterjesztett valóság segítségével juttatja el a felhasználót a világ bármely turisztikai látványosságához. A WorldMapPortal a földrajzórák kiegészítőjeként is használható, mindössze egy egyszerű Cardboard és egy applikáció kell hozzá – olvasható a Kreatív Online-on.

Ha a fentiek megvannak, már csak rá kell zoomolni a kiválasztott országra a kétdimenziós térképen, a telefonra letöltött app pedig kiválasztja a hozzá tartozó 360 fokos videókat a legfontosabb látnivalóiról.

A vizuális élményhez mindössze azt a két műanyaglencsét egyetlen kartondobozban összefogó virtuális valóság szemüveget kell használni, mint amilyennel néhány éve a Google is bejelentkezett a VR-piacra.

Az okostelefont is ebbe, a VR-szemüveggé átlényegült, összehajtogatott papírdobozba kell becsúsztatni, hogy aztán megmutassa mindazt, amit a YouTube 360 fokos videói és a Google Street View tudnak.

A főleg gyerekes családoknak és iskoláknak szánt – posztertérképből, cardboardból és letölthető alkalmazásból álló – szettet elérhető, nagyjából 40 dolláros áron tervezik nyártól piacra dobni.

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál