Home | Hírek | Kanadából | 10 ezer kilométerrel Délebre találták meg az 5 éve eltűnt kanadait

10 ezer kilométerrel Délebre találták meg az 5 éve eltűnt kanadait

Nem mindennapi történet járta be a világsajtót a napokban. Egy férfinek 2012-ben nyoma veszett Vancouverben, 5 évvel később 10 ezer kilométerrel arrébb találtak rá az Amazonas dzsungelében, ahogyan mezítláb sétált.

A hajléktalannak nézett mezítlábas piszkos férfit kórházba vitte, ahol megpróbálták azonosítani, de ekkor elmenekült. Amikor újra a nyomára bukkantak, már ismét egyesülhetett a család.

„Tudom, hogy nagyon szerencsés vagyok, hogy életben maradtam. Örülök, hogy ismét a családommal lehetek”

– nyilatkozta Anton a BBC-nek.

Elmondása szerint rengeteget gyalogolt, többször stoppolással jutott előrébb.

A Bátyja, Stefan a MailOnline-nak elmondta, azt hitte már rég meghalt az öccse, de a szíve legmélyén még élt a remény, hogy mégsem. A portálnak arról is beszámolt, hogy fivére már évek óta mentális problémákkal küzd, eredetileg az argentin Nemzeti Könyvtárba szeretett volna eljutni. Ott viszont személyazonosság hiányában elhajtották.

Ekkor döntött úgy, hogy Brazília felé veszi az irányt, ahol kidobott ételeket, terményeket és gyümölcsöt evett. Anton útja során rengetegszer kirabolták – az Egyesült Államokban, Mexikóban, Guatemalában, Costa Ricában, Panamában, Kolumbiában, Venezuelában, Argentinában és Brazíliában is.

atv.hu / DailyMail

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál