Home | Hírek | Kanadából | Windsorban folytatódik a magyar virtus – Hargitay az úszó VB helyszínén esett neki Hosszú Katinkának
Hargitay nem érti miért üldözte el Gyárfást Hosszú Katinka. Szerinte nincsenek olyan problémák, melyeket egy óra alatt ne lehetne rendezni

Windsorban folytatódik a magyar virtus – Hargitay az úszó VB helyszínén esett neki Hosszú Katinkának

„Ezt akartad, Katinka? Örülsz neki? Ez volt a célod?” – esett neki Hargitay András szövetségi kapitány a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkának a rövid pályás úszó-világbajnokság helyszínén, Kanadában.

 Nem csillapodnak a kedélyek. Áthozták a vitát és a veszekedést a nyugodt Windsorba is a magyar úszók. Hargitay András szövetségi kapitány, betámadta a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkát, és nem érti miért kell Gyárfásnak távoznia.

Hiába mondott le Gyárfás Tamás a Magyar Úszó Szövetség elnöki posztjáról, a sportág közegében érezhető feszültség nem csillapodott. Hargitay Tamás, a magyar úszók szövetségi kapitánya vádaskodással kezdte az edzőknek összehívott gyűlést, tudta meg a nemzetisport.hu

Ezt akartad, Katinka? Örülsz neki? Ez volt a célod?

Hargitay azok ellenére támadt rá az Iron Ladyre, hogy ő csak tolmácsként volt jelen a gyűlésen, hiszen fordítani kellett Shane Tusupnak a gyűlésen elhangzottakat.

Nem csoda, hogy a háromszoros olimpiai bajnok nem sokáig tűrte ezt férjével, és idő előtt távoztak a megbeszélés helyszínéről.

Az esettel kapcsolatban megszólalt maga Hargitay is.

Milyen a hangulat a csapat háza táján?


„Nagy hullámok voltak az elmúlt időben, aminek egy hirtelen bejelentés lett a vége, ez nyilvánvalóan hatott mindenkire – felelte a Nemzeti Sportnak Hargitay András szövetségi kapitány. – Vannak, akik örvendenek, vannak, akik elgondolkodnak a következményeken. Ennek kapcsán hívtam össze csapattalálkozót az első adandó alkalommal, még csütörtök délután – hiszen a válogatott három csoportban utazott a Lufthansa-sztrájk miatt –, amelyen azt kértem a versenyzőktől, hogy a történteket tegyék félre, kizárólag a versennyel foglalkozzanak. Van véleménye mindenkinek, és ha erről kérdezik, mondja el nyugodtan, senki sincs korlátozva. Az összejövetel edzői megbeszéléssel folytatódott, ezen Hosszú Katinka és Shane Tusup is részt vett. Elhangzott néhány kérdés, felvetés, amelyek alapján azt mondhatom, az álláspontok nem közeledtek. Kommunikációs blokk van közöttünk, elbeszélünk egymás mellett. Sajnos konkrétumokig ezúttal sem juthattunk el, mert a beszélgetés közepén felálltak, és otthagytak minket. Lehet, hogy nem is plénum előtt kell velük tisztázni a tisztázandókat. Az összes többi edzővel nagyon hasznos volt a megbeszélés, sok probléma előjött, sokat végig tudtunk beszélni, és megint kiderült, egyik sem olyan, amelyből elnöki lemondásnak kellett volna következnie. Ezek a gondok egy-egy órás tárgyalásokkal rendezhetők, mert én továbbra is úgy látom, a magyar úszósportot nem feszítik generális, drámai problémák. Azt pedig rendkívül jó volt látni, hogy szót tudunk érteni, hogy a kollégák egymással is tudnak beszélgetni. ”

A nyilatkozatból az is kiderül, hogy Hargitay továbbra sem érti, hogy miért kellett Gyárfásnak távoznia, szerinte csak olyan mértékű gondok vannak az úszásban, amelyek egy-egy órás tárgyalással megoldhatóak.

Gyárfás csak az úszóvilágbajnokság után beszél hivatalosan a lemondásáról

Gyárfás jelenleg a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) alelnökeként tartózkodik Windsorban, ahol többek között a FINA Executive, majd a FINA Bureau ülésén vesz részt.

Gyárfás Tamás szerdán az MTI-n keresztül tette közzé szándékát, hogy 23 év után lemond a MÚSZ elnöki tisztségéről. A magyar válogatott ugyanezen a napon utazott Windsorba, a rövidpályás vb-re.  Távozásának előzménye, hogy Hosszú Katinka november 15-én több dolgot is kifogásolt és számon kért a szövetségen, egyúttal lemondásra szólította fel az elnököt. Másnap Gyárfás sajtótájékoztatón jelezte, nem kíván lemondani, ugyanakkor mindent megtesz majd, hogy a problémákat megoldják. Még aznap előbb Gyurta Dániel, azután Kapás Boglárka szólalt meg az ügyben, jelezve, hogy szerintük is vannak gondok, “nincs rend” a magyar úszásban. Aznap még csatlakozott hozzájuk a többek között Bernek Pétert képviselő cég, majd a Verrasztó testvérek, Dávid és Evelyn, valamint Kozma Dominik jelezték, egyetértenek abban, hogy vannak gondok a sportágban, és a magyar úszósport jövőjét érintő reformokat szorgalmaztak.

November 21-én Hosszú Katinka, Gyurta Dániel, Kapás Boglárka, Bernek Péter, Kozma Dominik, Verrasztó Dávid, Verrasztó Evelyn, Financsek Gábor úszók, valamint Czakó Csaba és Shane Tusup edzők közös nyilatkozatban szólították fel Gyárfás Tamás elnököt és szövetség teljes vezetőségét a távozásra. Hosszúék hét pontba foglalták kéréseiket, amelyek között az első egy olyan új vezetőség felállításának igénye, amely “hajlandó a szervezet teljes körű felülvizsgálatára, megújítására”.

 

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál