Home | Sport | Forma 1 | Jövőre is lesz Montreálban Forma-1 verseny

Jövőre is lesz Montreálban Forma-1 verseny

Montreal város polgármestere, Denis Coderre bejelentette, hogy megállapodtak a Forma-1 vezetőivel a jövő évi Kanadai Nagydíj megrendezéséről. A versenynaptár szerint a június 9-11-i hétvégén lesz a futam.

A kanadai verseny Brazíliával és Németországgal együtt egyike volt azon három helyszínnek, amelyek sorsa bizonytalanná vált, mert a szervezők mostanáig nem tudtak egyezségre jutni a folytatásról a sportág kereskedelmi jogait birtokló társaság vezetőivel. A Forma-1-et vezető Bernie Ecclestone azért nem állapodott meg eddig a kanadaiakkal, mert azt szerette volna elérni, hogy Montreal fejlesszen a Gilles Villeneuve-pályán.

Most azonban úgy tűnik, a versenyt a fennálló problémák ellenére is megrendezik 2017-ben. Mindez azért volt kiemelten fontos a Kanada számára, mert amellett, hogy a jövő évi lesz az ötvenedik Kanadai Nagydíj, a világbajnok Jacques Villeneuve 2006-os visszavonulása óta először szurkolhatnak majd hazai versenyzőnek a helyiek, hiszen a montreali születésű Lance Stroll lesz a Williams egyik pilótája. A jövő évi Kanadai Nagydíjra a Forma-1 előzetes versenynaptára szerint a június 9-11-i hétvégén kerül sor.

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál