Home | Sport | Forma 1 | Ismét lesz kanadai pilóta a Forma1-ben – szemtelenül fiatal és dúsgazdag

Ismét lesz kanadai pilóta a Forma1-ben – szemtelenül fiatal és dúsgazdag

A Williams-Mercedes csütörtökön hivatalossá tette, amit hónapok óta pletykáltak, és bejelentette 2017-es pilótafelállását: az ötödik szezonját kezdő Valtteri Bottas mellé Lance Strollt szerződtették.

A 18 éves kanadai a mezőny legfiatalabb tagja lesz, a korrekorder Max Verstappennél egy évvel és egy hónappal fiatalabb. A holland még csak 17 éves (és 166 napos) volt, amikor tavaly bemutatkozott az F1-ben, múlt szeptember 30-án töltötte a 19-et. Stroll második legfiatalabbként fog bemutatkozni a sorozatban, jövő márciusban.

Strollnak kétszer annyi autós tapasztalata is van, mint Verstappennek volt érkezésekor, három alsóbb kategóriában is bajnok lett, legutóbb, a múlt hónapban az európai Forma-3-at nyerte meg.

A kanadai tinédzser egy ismert üzletember, Lawrence Stroll fia, aki a 2000-es évek elején híres divatmárkák, így a Pierre Cardin, a Ralph Lauren és a Tommy Hilfiger forgalmazásával szerezte a Forbes szerint ma már 2,4 milliárd dolláros vagyonát. Egyébként lelkes autógyűjtő, a kollekciójában nemcsak régi Ferrarik – többek között egy 250 GTO –, hanem McLarenek és egy Ford GT is van, sőt az övé a quebeci Ferrari kereskedés is.  A fiatal versenyző gyors előretörése ennek is köszönhető.

Stroll, aki több mint egy évvel fiatalabb Max Verstappennél – 1998 októberében született –, ugyanakkor nemcsak a pénze miatt juthat el a Forma-1-ig.

Tehetséges is: 2014-ben megnyerte azt az olasz F4-es szériát, amelyben Mick Schumacher az idén lecsúszott a bajnoki címről, majd 2015-ben az új-zélandi Formula Toyota, az idén pedig a rangos F3 Euro bajnoka lett, a harmincból tizennégy versenyen győzelmet aratva.

„Nagy örömmel közölhetem, hogy a 2017-es F1-es szezonban a Williamshez fogok csatlakozni – mondta Stroll a Williams által kiadott videóban. – Ezzel egy álmom válik valóra, köszönettel tartozom mindenkinek, aki segített eljutni idáig. Remélem, jövőre nagyszerű évem lesz, már alig várom.”

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál