Home | Hírek | Magyarországról | Nem engedték felszállni a repülőre a versendieket
Check in Pult a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren. | Fotó: ILLUSZTRÁCIÓ

Nem engedték felszállni a repülőre a versendieket

Versend Baranyában található 980 lakosú község

Bár rendelkeztek beutazási engedéllyel (eTA), a visszaútra szóló repülőjeggyel, valamint készpénzzel is, nem engedtek felszállni a Liszt Ferenc Repülőtéren egy Kanadába tartó gépre három versendit – közölte Kovács István, a Mohácsi Roma Önkormányzat vezetője.

Állításuk szerint érthetetlen módon jártak el a kanadai hatóságok három roma származású versendivel, akiket nem engedtek felszállni egy Kanadába tartó repülőgépre a napokban Budapesten. Kovács István, a Mohácsi Roma Önkormányzat elnöke elmondta, a pórul járt emberek hozzá fordultak segítségért.

A kisebbségi vezető közlése szerint az érintettek két hétre utaztak volna Kanadába, az évek óta ott élő rokonaikat szerették volna meglátogatni. Rendelkeztek érvényes,a visszaútra is szóló repülőjeggyel, beutazási engedéllyel, valamint „tekintélyes” mennyiségű készpénzzel is.

A beszállításkor azonban félreállították őket a légitársaság képviselői, akik felvették a kapcsolatot a kanadai hatóságokkal. Mintegy másfél órás várakozást követően – a gép addigra egyébként már felszállt -, közölték velük, hogy mivel Kanadában lakó rokonaik, akiknek ellenőrizték az adataikat, nem lennének képesek fedezni az ellátásukat, nem utazhatnak Kanadába.

A három versendi ezt követően hazatért.

Kovács István, a Mohácsi Roma Önkormányzat elnöke elmondta:

– Én már megpróbáltam felvenni a kapcsolatot Kanada nagykövetségével, de nem jártam sikerrel, nekik pedig azt tanácsoltam, forduljanak ügyvédhez. Nem kivándorolni akartak, a gyerekeket nem is vitték magukkal. Látogatóba, turistáskodni utaztak volna.

forrás: Mohácsi Újság

Fotó: Illusztráció

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál