Home | Hírek | Kanadából | Bye-Bye AirTransat Torontó-Budapest járat – Kihasznált volt, mégsem repül Budapestre a következő szezonban?

Bye-Bye AirTransat Torontó-Budapest járat – Kihasznált volt, mégsem repül Budapestre a következő szezonban?

Az Air Transat gépe tavaly nyár óta közlekedett szezonálisan hetente egy alkalommal Torontó és Budapest között, és az akkori ünnepélyes megnyitó járat fogadására lapunkat is meghívta a kanadai szabadidős légitársaság. A jelek szerint viszont a következő szezonban már nem fog közlekedni a két város között. 

A Budflyer blog szúrta ki és értesítette portálunkat is, hogy az Air Transat oldalán csak október 12-ig lehet foglalni, ezt még lehetett volna azzal magyarázni, hogy a légitársaság csak a nyári szezonban indít járatot. Ugyanakkor jövőre július 1-jén kellene indulnia, ám a Budapest–Torontó-útvonal egyszerűen eltűnt a keresőkből, és a légitársaság oldalán sem lehet rájuk foglalni.

Végül a blog megkereste a céget, amely Facebook üzenetben válaszolta meg, hogy jövőre nem indítják útnak Magyarországot Kanadával összekötő járatot. Így az utolsó Air Transat gép október 13-án indul a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről. Ugyanakkor a cég hivatalos oldalán MÉG nem olvasható ezzel kapcsolatban semmilyen közlemény, de valóban nem lehet foglalni jövő nyárra.

A Budflyer blognak küldött válaszban azonban egyértelműnek látszik, hogy Az Air Transat jövőre nem repül Budapestre:

„Unfortunately, for next season, we won’t be flying on Budapest.
Since we re-evaluate our routes every season, it’s still possible that it comes back next year so follow us on social media to be the first to know of these new routes!”

Ezt követően közvetlenül Torontóba csak az Air Canada Rouge-zsal lehet utazni, de csakis a nyári szezonban.

Csak a budapesti desztinációt törölte az AirTransat az európai kínálatából

A prágai, és az idén újonnan elindított zágrábi járatok, viszont jövőre ismét újraindulnak hetente 2 alkalommal.

Pedig kihasznált volt

Tóth Attila, az AirTransat magyarországi képviseletét ellátó AVIAREPS Magyarország Kft. ügyvezetője korábban elmondta, hogy  2015-ben az átlagos töltöttség 95 százalék volt és a business osztályon is 98 százalék körüli volt a kihasználtság.

A Turizmus Online is hasonló kihasználtságról írt:  A tavalyi évben az AirTransat budapesti járatának kihasználtsága meghaladta a 90%-ot, ami nagyon jó eredménynek számít. Idén a tavalyi 17 járat helyett (köszönhetően a kedvező fogadtatásnak), már 21 járattal közlekedik a nyári időszak alatt a kanadai légitársaság Budapestre. A tavalyi év során az Air Transat Torontó-Budapest járatán összesen 11 ezer utas fordult meg.

Lapunk megkereste az AirTransat képviseletét. Amint válasz érkezik kérdéseinkre, akkor azzal kiegészítjük a cikket.

FRISS Közlemény: Az Air Transat két sikeres év után a jövő évi nyári szezonban nem indít közvetlen járatot Budapestre. E stratégiai döntés hatásának felülvizsgálata után a légitársaság elképzelhetőnek tartja a budapesti járat egy későbbi időpontban történő visszaállítását.

Az Air Transat 2017-ben számos európai célállomásról továbbra is üzemelteti közvetlen járatait Torontóba, Montrealba és Vancouverbe, melyekről bővebb információ a légitársaság honlapján található: www.airtransat.hu

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál