Home | Hírek | Magyarországról | Bármikor kanadai állampolgár lehetne Bangó Margit unokája

Bármikor kanadai állampolgár lehetne Bangó Margit unokája

 

A Kossuth-Díjas Bangó Margit és a Kanadában született unokája

A Kossuth-Díjas Bangó Margit és a Kanadában született unokája

A Kossuth-díjas énekesnő, Bangó Margit unokájáról is már egyre több mindent meg lehetett tudni az utóbbi időben, hiszen TV műsorokban szerepelt és a férje a szintén zenész Emilió. Azonban az meglepetés, hogy Kanadában született.

– Kanadában láttam meg a nap­világot – árulja el Tina, és meg is mutatja a papírjait. – Egé­szen pontosan Vancouverben, a nyugat-kanadai kikötővárosban. A családom akkoriban kint volt egy hosszabb, fél-egy­éves turnén, és én közben megszülettem. 3 kiló 10 deka és 52 centi voltam. A mama bent volt a szülőszobában, miután világra jöttem, ő vett először a karjába. Még a kórház nevét is tudom: Grace Hospital. Pár hónapos voltam, amikor hazajöttünk Ma­gyarországra.

Kanadában ebben a kórházban születik a legtöbb baba, évente több mint hétezer. Egyébként ma már nem Grace Maternity Hospital az intézmény neve, és nemcsak szülőotthon, hanem B.C. Women’s Hospital & Health Centre, ahol átfogó egészségügyi szolgálatot biztosítanak mindenféle korú nőknek.

– Azóta többször is jártunk turnézni a mamával Kanadában, de pont Vancouverben nem voltam soha. Hatalmas az az ország, mi inkább a keleti partra szoktunk menni. De egyszer nagyon szeretnék oda eljutni, mégiscsak ott jöttem világra. Az útlevelemben benne van, hogy hol születtem, így nekem a határon sosem kell várni az ellenőrzésnél. De magyar állampolgár vagyok. Lehetnék kettős állampolgár, el kellett volna indítani egy kérelmet, de nem tartottuk fontosnak. Amikor annak idején hazajöttünk, kaptam kanadai útlevelet. Most is van egy kis kártyám, amit a kanadai állam állított ki. Nem jelentene gondot elintézni az állampolgárságot. Sosem tudhatjuk, hogy mit hoz az élet!

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál