Home | Hírek | Kanadából | Az AirTransat pilótái ittasan akarták elvezetni Torontóba az utasszállítót

Az AirTransat pilótái ittasan akarták elvezetni Torontóba az utasszállítót

Air-Transat-pilots-arrested-for-being-drunkKét pilótát őrizetbe vettek a glasgow-i repülőtéren azzal a gyanúval, hogy alkohol hatása alatt állnak. Skóciából Kanadába akarták elvezetni az utasszállítót, amelyen 248 utas tartózkodott. A pilótákat azzal is vádolják, hogy fenyegetően léptek fel az incidens alatt.

A skót rendőrség megerősítette, hogy egy 39 és egy 37 éves férfit tartóztattak le azzal a gyanúval, hogy alkoholos befolyásoltság alatt állnak – írja a Guardian.

A Kanadába készülő járat éjszakára Glasgowban maradt, az utasokat pedig elszállásolták a közeli hotelekben. A gép végül kedd délelőtt szállt fel úti célja felé, 22 órával a tervezett indulás után.

A cég bocsánatot kért, a pilóták nem

Az AirTransat bocsánatot kért a történtek miatt az utasoktól, és 200 kanadai dolláros (44 ezer forint) kártérítést ajánlott fel nekik, amelyet következő útjukból elengednek. A társaság levelében azt írta, hogy mindent megtesznek a menetrend betartásáért, de ez nem mindig lehetséges. Hozzátették, hogy a személyzet és az utasok biztonsága mindennél fontosabb számukra, de megvárják a vizsgálat eredményét és a bírósági eljárást, mielőtt kommentálnák az ügyet, vagy bármilyen további észrevételt tennének. A járatot átütemezték, az utasokat pedig szállodákban helyezték el – néhányuk egyébként hangot adott bosszúságának a késésre adott hivatalos magyarázat elmaradása miatt.

A 39 éves kapitány és a 37 éves első tiszt kedden jelent meg a helyi bíróságon, de a rövid tárgyaláson nem tettek beismerő vallomást. Kérésüket elutasítva nem engedték őket óvadék ellenében szabadlábra, így továbbra is őrizetben maradnak. A következő tárgyalást nyolc napon belül tartják meg.

Az Air Transatnak Budapestre is van járata Torontóból. Tavaly nyáron indították, akkor még Montrealban is beiktattak egy megállót. A téli szezont kihagyták, majd nyáron újraindultak, de már montreali kitérő nélkül.

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál