Home | Hírek | Kanadából | Három mérges viperát adtak postára

Három mérges viperát adtak postára

Furcsa csomag érkezett a múlt héten Kanadába, amiben kígyókat találtak, de közülük csak egy maradt életben.

Ahogy a világon számos országban, úgy Kanadában is tilos élő állatokat postával küldeni, illetve fogadni. Kínában viszont valaki feladott egy csomagot, ami három élő kígyót tartalmazott és Kanadába küldte. Ráadásul mérges kígyóról, a Trimeresurus mangshanensis-ről van szó, ami egy hegyi viperaféle. Kanadában pedig semmiféle ellenméreg nincs kígyómarás esetére.

A csomagot Kanada Brit Kolumbia tartományában fedezték fel egy elosztó központban. A dobozban három kígyó volt, közülük kettő már elpusztult az oxigénhiány miatt. A harmadik pedig kiszabadult a dobozból és egy nagyobban találtak rá. Ezek a viperafélék a kínai erdőkben élnek és alapvetően elég félénkek, csendesek.

Kivéve akkor, ha hasonlóan borzasztó körülményekkel kell szembesülniük. Mérgesekké váltak, ami nagyon megrémítette az ott dolgozókat. Az országban egyébként illegális a kígyótartás és ez volt az első alkalom, hogy postán keresztül próbálták becsempészni őket. Egyelőre azt vizsgálják, hogy kinek lehetett köze a viperák csempészéséhez és a kígyók sorsáról csak azután fognak dönteni.

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál