Home | Hírek | Kanadából | 6 olimpiai aranyérmet jósol a magyaroknak a CBC

6 olimpiai aranyérmet jósol a magyaroknak a CBC

riohungarianmedals 6 arany, 3 ezüst és 10 bronzérem. A kanadai CBC csatorna számítógépes programja szerint a magyar küldöttség ennyi érmet szerez majd az augusztus 5-én kezdődő ötkarikás játékokon.

A program minden versenyszámban figyelembe veszi az esélyesek aktuális formáját, s hónapról hónapra pontosítja a „jóslatot”. A július eleji frissítés szerint a magyarok úszásban és kajak-kenuban számolhatnak aranyéremmel.

A program számításai szerint a legeredményesebb magyar sportolónő Hosszú Katinka (27) lesz, aki egymaga három aranyat szerez: 200 m háton, 200 és 400 m vegyesen. Rajta kívül Cseh Lászlótól (30) 200 m pillangón, illetve a női kajak négyestől és a Mike Róbert (32), Vasbányai Henrik (24) kenupárostól vár egy-egy bajnoki elsőséget a kanadai jóslat.

Hosszú két hónappal ezelőtt a londoni úszó-Eb-n bizonyította, hogy remek formában van, ott 4 aranyat és 1 ezüstérmet nyert.

A CBC programja szerint a 3 ezüstérmet a kalapácsvetésben címvédő Pars Krisztián (34), a kajakos Kozák Danuta (29) 500 m egyesben és a párbajtőröző Imre Géza (41) szerzi majd. A 10 bronzérmet a jóslat szerint úszásban, birkózásban, cselgáncsban, öttusában és kajakban gyűjtik a mieink.

forrás: Blikk és CBC

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál