Home | Hírek | Kanadából | Megfagyott földönkívülit leltek egy 1992-es VHS kazettán? (+video)

Megfagyott földönkívülit leltek egy 1992-es VHS kazettán? (+video)

 Montréal | Még 1992-ben készült VHS felvételek és fotók kerültek elő, egy Kanadában pórul járt földönkívüli lényről, aki keményre fagyott a téli mínuszokban. Az idegen tetemét drótra aggatva merték csak felemelni, hogy le tudják filmezni, mert hozzá érni senki sem mert.

 Évtizedekig porosodott egy fiók mélyén a videokazetta. Az eredeti történet szerint, egy férfi különös videót mutatott az egyik barátjának 1992 telén, amelyen egy szürke, földönkívüli biológiai entitás, látszólag élettelen teste volt látható. Állítólag a helyi hómobilos klub tagjai bukkantak rá terepezés közben Montreáltól nem messze, egy erdei út mellett. Mivel nem készültek arra, hogy kelleni fog, nem volt náluk kamera, és akkoriban nem igazán voltak még fényképezőgépek sem a mobiltelefonokban, de mobilja sem volt mindenkinek. Így egyiküknek haza kellett sietnie a videókameráért.

Visszafelé már kocsival jött, mert az gyorsabb volt. Így is esteledett, mire visszaért. Mivel egyikük sem mert hozzáérni a földönkívülihez, félve valami fertőzéstől, botokkal egy drótra akasztották fel a lényt, és úgy emelték fel, hogy fel lehessen venni. Mivel az már csonttá fagyott, így nem volt nehéz.

A különös lén neve EBE lett, ami annyi tesz Extraterrestrial Biological Entity, vagyis Földönkívüli biológiai entitás. Mikor végeztek, már igencsak későre járt. A testet ott hagyták, ahol rábukkantak. Nem igazán voltak tudatában a felfedezésük fontosságának, különben magukkal vitték volna. Másnap, mikor visszatértek, már csak hűlt helyét találták. Alighanem egy vadállat vihette magával a tetemet az éjszaka folyamán. Végül csak a felvételek maradtak a különös lény után. Ezeket a videós később megmutatta Claude Mac Duff ufológus írónak, aki azt mondta neki, hogy sok ilyen felvételt látott már hasonló lényekről, de abból soha semmi jó nem sült ki, ha mutogatták őket. Az a legkevesebb, hogy a hatóságok nyilvánosan nevetségessé teszik az embert, de akár rosszabb dolgok is történhetnek. Azt javasolta, hogy jobban jár, ha nem próbál pénzt keresni vele az újságoknál, vagy a tévénél, inkább tartsa meg magának.

Sosem lehet tudni, jobb ha több példány is van belőle! Azt, hogy mit tesznek vele, rájuk bízta. A legtöbb ember még nem készült fel rá, hogy szembesítsék azzal, hogy nem az emberi faj az egyetlen értelmes lény a Földön, vagy a világegyetemben. Első reakciójuk alighanem a félelem, és a rettegés lenne. Így viszont, tudatlanul bár, de biztonságban érzik magukat a kis világukban. A felvétel sorsa végül az lett, hogy a fiók mélyén porosodott egészen 2008 októberéig, amikor is egyikük úgy gondolta, nem rejtegeti tovább, mindenkinek látnia kellene, és a YouTube remek hely lenne a számára.

Mivel nem volt egy technikai zseni, a VHS videót a tévé képernyőjéről vette fel digitális kamerával, így már az internetre feltölthető formátumba került. A videó azóta is nagy népszerűségnek örvend az ufóvadászok körében. Rengetegen elemezték a lényt, megvizsgálták anatómiai jegyeit, amelyek meglepően részletességgel figyelhetőek meg a képeken. Az egyes izomcsoportok is látszanak a testén, ami megerősíti, hogy nem lehetett hamisítvány. Nemi jegyeket nem találtak rajta.

 A lény eredetiségét bizonyíthatja még az is, hogy 1992-ben kicsit drága mulatságnak számított volna egy élethű földönkívüli baba elkészítése, főleg, hogy a felvételt 15 évig nem is tették közzé. Persze vannak, akiket ez sem győz meg, mondván az egész jelenetet csak eljátszották, és 2008-nál korábban nem készülhetett. Ráadásul, ha valaki földönkívüli tetemet talál, az biztosan nem hagyja ott a senki földjén, hanem biztonságba helyezi. Mint eddig már sokszor, most sem lettünk okosabbak, hiszen a jól ismert mondás szerint: Az igazság odaát van!

Döntsék el önök, hogy mit látnak bele a felvételekbe:



Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál