Home | Hírek | Kanadából | Barátja csókjától halt meg a fiatal lány

Barátja csókjától halt meg a fiatal lány

Friss szerelem volt: A Montreálban élő Myriam Ducre-Lemay nemrég ismerte meg barátját. Amikor egyik este egy buliból hazaértek,nem sejthették, hogy miután lefekszenek aludni, a 20 éves lány soha többé nem fog felébredni. Ráadásul egy szerelmes csók miatt, aminek végzetes következményei lesznek. Vagyis közvetve fiúja okozza majd a halálát.

Tragikusabb esetet aligha lehetne elképzelni. Az történt, hogy a lány barátja lefekvés előtt kent magának még egy mogyoróvajas szendvicset. Aztán, amikor befeküdt Myriam mellé az ágyba, adott neki egy Jó éjszakát-csókot, ahogy az teljesen természetes szerelmesek között. A lány nem tudta, hogy kedvese mogyoróvajat evett, a srác pedig azt, hogy Myriam életveszélyesen allergiás a mogyorófélékre.

A szőkeség röviddel a csók után allergiás sokkot kapott. Barátja hívta a mentőket, akik kórházba is vitték, de már nem tudtak segíteni rajta. Az eset egyébiránt négy évvel ezelőtt történt, de a lányát azóta is gyászoló édesanya, Micheline Ducre szeretné most felhívni a közvélemény figyelmét az allergiák veszélyére, és arra, hogy sok apró hiba, mulasztás együttese micsoda tragédiát okozhat.

Myriamnál ugyanis nem volt ott az a tollszerű, adrenalintartalmú injekció, az Epipen, amivel egy allergiás sokk után az érintett állapotát könnyen stabilizálni lehet. Christine McCusker doktornő egy tévéinterjúban nem is győzte eléggé hangsúlyozni, milyen fontos, hogy ez a kis életmentő eszköz mindig az allergiások keze ügyében legyen, még ha az esetleg olykor „ciki” is.

Ugyanilyen fontos másokat is mindig és azonnal informálni arról, hogy az ember allergiás valamire. Myriam semmit sem beszélt erről új barátjának. Édesanyja azt feltételezi, hogy valahogy nem jutott még rá idő. Ha a fiú tud róla, biztos odafigyel. Így viszont azzal a borzasztó ténnyel kell tovább élnie, hogy halálát okozta annak, akit a legjobban szeretett, és akit a legkevésbé sem akart elveszteni.

Egyébként nem ez volt az első ilyen eset: 2005-ben már meghalt egy fiatal nő egy csók utáni allergiás sokkban.

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál