Home | Hírek | Kanadából | Fél évig saját elhatározásból guberált ételeken élt egy házaspár (+video)

Fél évig saját elhatározásból guberált ételeken élt egy házaspár (+video)

Különös módot választott egy kanadai házaspár, hogy felhívják az emberek figyelmét az ételek mérhetetlen pazarlására.

Grant Baldwin és Jen Rustemeyer azon akadtak ki, hogy a boltban megvásárolt élelmiszerek fele szemetesben végzi. Ezért elhatározták, hogy fél éven át csak guberált ételekből tartják fenn magukat.

A pár eleinte félt attól, hogy majd éhezni fognak, de aztán kiderült, hogy az emberek mérhetetlen pazarlása miatt még raktározni is tudtak a talált ételekből.

Elmondásuk szerint több száz tábla csokit, majdnem tökéletes állapotú gyümölcsöket vittek haza minden nap.

A pár lelőhelyei a szupermarketek melletti konténerek voltak. „Még az sem okozott volna különösebb gondot, ha gluténmentes, organikus vagy vegán diétát akartunk volna tartani” – mondták el később.

nnyi ételt tudtak összegyűjteni, hogy még a látogatóba érkező barátaikat is vendégül látták belőle.

A legnagyobb nehézséget az jelentette, hogy több készételt kellett enniük mint azelőtt, mert a kidobott ételek nagy része ezekből állt. Ezért Grant 6 hónap alatt 5 kilót szedett fel.

Egyszer sem lettek betegek a kidobott ételek elfogyasztásától és az is kiderült, hogy a lejárati dátumokra még jó sok időt hozzá lehet tenni, amíg az étel fogyasztható.

féléves tesztről a pár filmet is forgatott, Just Eat It címmel, amely Kanadában nagy siker volt és az USA-ban is sokan megnézték.

Forrás: nlcafe.hu

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál