Home | Hírek | Kanadából | Ellopták a montreáli hajléktalan hegedűjét, de váratlan összefogással egy vadonatújat kapott (+video)

Ellopták a montreáli hajléktalan hegedűjét, de váratlan összefogással egy vadonatújat kapott (+video)

Rosszul indult ez a hét Marc Landry-nek: ellopták legkedvesebb tárgyát, a hegedűjét. A férfi ugyanis hajléktalan és a montreáli metró megállóinál örvendeztette meg a helyieket hegedűjátékával. A férfi, aki már tinédzser kora óta játszik a hangszerén nem hagyta annyiban az ügyet, és segítséget kért az emberektől.

Egy papírt tartott a kezében, amin az állt:

„ellopták a hegedűm.”

Landry valószínűleg álmaiban sem gondolta volna, mekkora összefogás övezi majd hegedűje elvesztését a helyiek között, akiknek napjait évek óta bearanyozta játékával.

Kedden egy hölgy, Marie-Philippe lefotózta a segélykérő férfit, azzal az üzenettel, hogy reméli, valaki meg tudja szánni egy új hangszerrel. A poszt pedig eljutott a montreáli zenekarhoz, a L’Orchestre Métropolitainhez is. A zenekar vezetője így reagált a történtekre:

ismertük őt, hiszen már hat-hét éve a metróban játszik. Ez az ember tényleg zenélt.

A zenekar megkeresett egy helyi hegedű boltot, ahonnan felajánlottak egy hangszert a bajbajutott férfinak. Ez pedig itt Landry vadonatúj hegedűje:

A hegedű pedig már el is jutott boldog tulajdonosához, aki azonnal kezébe is vette, hogy újra elkápráztathassa a metró utasait nap mint nap.

Egy korábbi felvétel Marc-ról, a Joliette állomáson:


(Huffingtonpost)

Mark, a hajléktalan hegedűsről készült 2013-as felvétel a Lionel Groulx metrómegállóban:

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál