Home | Hírek | Kanadából | Nyártól már két közvetlen járattal elérhető Budapestről a „hely ahol a fák a vízben állnak”

Nyártól már két közvetlen járattal elérhető Budapestről a „hely ahol a fák a vízben állnak”

Az Air Canada Rouge légitársaság júniustól indítja közvetlen járatát Budapest és Toronto között, Kanada legnagyobb légicégének leányvállalata hetente háromszor közlekedik majd a két város között.

Az idei nyári menetrendben átszállás nélkül mindössze 11 óra alatt elérhető Kanada legnagyobb városa. Budapestről ugyanis már két légitársaság is kínál közvetlen járatot: az AirTransat heti egy járata mellett júniustól az Air Canada Rouge is megnyitja a Budapest-Toronto interkontinentális útvonalat – olvasható a Budapest Airport közleményében.

A cég Boeing 767-esei június 10. és október 15. között hetente háromszor, hétfőn, szerdán és pénteken 22:35-kor indulnak Torontóból és a következő napon, 13:35-kor érkeznek meg Budapestre, majd 15:05-kor indulnak vissza és helyi idő szerint 18:45-kor érkeznek meg a kanadai városba.

„A hely ahol a fák a vízben állnak”

Kanada legnagyobb városának területét régen az indiánok csak „a hely, ahol a fák a vízben állnak” néven emlegették, és Toronto a mai napig megőrizte a misztikumát, ami összetéveszthetetlenné teszi az amerikai kontinens más településeivel. A világ egyik legmultikulturálisabb metropoliszában látnivalókból és élményekből sosincs hiány, Budapestről pedig két légitársaság is kínál közvetlen járatot: az Air Transat heti egy járata mellett júniustól az Air Canada Rouge is megnyitja a Budapest-Toronto interkontinentális útvonalat.

Toronto kiváló úti cél egyedülállóknak és családosoknak egyaránt, hisz minden korosztály megtalálja a számára izgalmas programokat. Legyen szó nyugodt sétákról, különleges gasztronómiai élményekről vagy érdekes helyszínekről, a Budapestről közvetlen járattal elérhető kanadai város bárkinek tökéletes kikapcsolódást nyújt.

Adrenalin minden mennyiségben

Toronto az izgalmakra vágyóknak is több lehetőséget nyújt: 116 méter magasan sétálhatunk végig egy drótkötélen biztosítva a CN Tower peremén, de Észak-Amerika legnagyobb – és legijesztőbb – hullámvasútparkjába, a Canada’s Wonderland vidámparkba is ellátogathatunk. Érdemes indulás előtt a weboldalukon tájékozódni a nyitvatartási időről és az árakról.

Városnézés kicsit másképp

Ha kedveljük a rendhagyó sétákat, feltétlenül látogassunk el a város egyik legkülönlegesebb részeként számon tartott Graffiti Alley-be: Toronto egyetlen közterületén, ahol legális a graffiti, egymást érik a kortárs képzőművészeti alkotások. A Distillery District utcáinak Viktoriánus-korabeli épületei pedig sörfőzdét, csokimúzeumot, helyi kortárs kiállítótermet, sőt japán szakéfőzdét is rejtenek.

Egy város, tucatnyi kultúra

Toronto utcáit járva szinte mindenhol találkozhatunk a különböző országok hagyományaival, két hely azonban egyszerre tárja elénk a város sokszínű lakosságának tradícióit. A Kensington Market területén folyamatosan szól az élőzene – a helyi punk és rocktól kezdve a kávézókból kiszűrődő reggae dallamokig. Itt találjuk az amerikai kontinens egyik legjelentősebb kínai negyedét, a Toronto Chinatownt is.

Egy csöpp természet

Igazi esőerdei élményt nyújt a megfáradt turistáknak a város szívében elterülő Cloud Gardens Conservatory, de tökéletes választás a vízi élővilág tanulmányozására a Ripley’s Aquarium of Canada, az ország legnagyobb akváriuma.

Mindenkinek kötelező

Ha már egyszer Kanadában, a jéghoki fellegvárában járunk, nem szabad kihagyni a Hockey Hall of Fame interaktív kiállítást, ami a nem fanatikus rajongóknak is izgalmas élményt nyújt a nemzet sportjáról.

Amennyiben kedvet kaptunk egy torontói kiruccanáshoz, átszállás nélkül, kényelmes gépeken, mindössze 11 óra alatt elérhetjük Kanada izgalmas városát. Az Air Transat közvetlen Budapest-Toronto járata mellett 2016 júniusától az Air Canada Rouge heti három járata is biztosítja a felhőtlen utazási élményt.

forrás: turizmusonline.hu

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál