Home | Hírek | Kanadából | A kínaiak lassan megveszik Vancouvert

A kínaiak lassan megveszik Vancouvert

A Kanadai Nemzeti Bank adatai szerint tavaly Vancouverben az ingatlanpiac forgalmának egyharmadát a kínai vásárlók adták. A kínai befektetők tavaly összesen 12,7 milliárd kanadai dollár értékben vásároltak ingatlant a városban. A bank szerint ez a teljes ingatlanforgalom 33 százalékát tette ki. 

De nem Vancouver az egyetlen kanadai város, ahová elkezdték bevásárolni magukat a kínai befektetők: Torontóban hozzájuk köthető az ingatlansásárlások 14 százaléka.

A kanadai kormány most 500 ezer kanadai dollárt fog költeni arra, hogy felmérje a külföldi ingatlanvásárlókat. Vancouvernek ugyanis nem tesz jót, hogy egy ideje már az offshore vásárlók célpontjának számít.

Ezek a külföldi vásárlók gyakran csak annyit csinálnak, hogy megveszik az épületeket, majd otthagyják őket üresen állni, de ezzel olyan szintre tolják fel az árakat, amit a helyiek már nem tudnának megfizetni, így aztán egész városrészek néptelenednek el.

Ezzel a módszerrel a tavalyi szinthez képest 30 százalékkal hajtották fel a városban az árakat. A kanadai lakásügyi ügynökség most igyekszik kiszűrni ezeket a vásárlókat. (Bloomberg)

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál