Home | Hírek | Kanadából | Kanadába menekülnének az ijedős amerikaiak Donald Trump elől

Kanadába menekülnének az ijedős amerikaiak Donald Trump elől

DonaldTrump

Donald Trump menekülthullámot idézhet elő?

Az amerikai elnöki tisztségre hajtó Donald Trumpot a „szuperkedd” sem tudta megállítani. A hír hatására rengetegen kerestek rá a Google-ban arra, hogy „hogyan lehetne Kanadába települni”.

A rendkívül megosztó jelenségnek számító milliárdos a keddi szavazáson hét amerikai államot is elvitt, és ezzel már csaknem biztosra vehető, hogy ő lesz a republikánusok jelöltje az elnökválasztáson. A Google egyik adattudósa, Simon Rogers tweetelte ki, hogy a választási hírek utáni órákban 350 százalékkal ugrott meg a

„Hogyan költözhetnék Kanadába?”

– szövegű keresések száma.

Éjfélre aztán 1150 százalékig emelkedett, de az egyéb, hasonló jellegű keresések száma is érezhetően megugrott. A keresések többsége ráadásul abból a Massachusetts államból érkezett, ahol Trump földindulásszerű 49 százalékkal nyert. Sőt, kedden éjfél körül még a kanadai kormány bevándorlási feltételeket ismertető honlapját is lelassította a sok érdeklődő a Mashable szerint.>Menekülni persze még ráérnek, hiszen Trumpnak még le kéne győzni a demokrata elnökjelöltet (minden bizonnyal Hillary Clintont) is ahhoz, hogy tényleg fontolgatniuk kelljen az amerikaiaknak a jövőjüket.

forrás: vs.hu

Korábban a témában:

Már az amerikaiak is Kanadába menekülnek

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál