Home | Hírek | Kanadából | Saját veje ölte meg a maffiavezért

Saját veje ölte meg a maffiavezért

Rocco Zito és a veje, Domenico

Rocco Zito és a veje, Domenico

Több családtag is a házban tartózkodott, amikor az 51 éves vej meggyilkolta a 87 éves maffiózót Kanadában.

Torontóban saját veje ölte meg a calabriai maffia egyik helyi vezetőjeként számon tartott, idős bűnözőt, Rocco Zitót – jelentette szombaton a helyi média.

A 87 éves Zitót torontói otthonában ölték meg. Ötvenegy éves veje, Domenico Scopelliti néhány órával a gyilkosság után, szombaton önként jelentkezett a rendőrségnél, amely őt gyanúsította meg a bűntény elkövetésével. A helyi média szerint a gyilkosság idején több családtag is a házban tartózkodott.

Antonio Nicaso, a szervezett alvilággal foglalkozó szakértő közölte a CBC hírtelevízióval, hogy Zito „nagy hal” volt, szoros kapcsolatok fűzték az ‘ndranghetaként ismert calabriai maffiához, amely évtizedekkel ezelőtt Torontóban is gyökeret vert. Zito egy calabriai klánnak volt a sarja, az ötvenes évek közepén vándorolt ki Kanadába, és kapcsolatot tartott fenn a calabriai maffia olaszországi, New York-i, montreali ágaival, és egyebek között heroint csempészett Kanadába és az Egyesült Államokba.

Nicaso szerint Zito nagyon veszélyes bűnöző volt, és idősen is megőrizte befolyását és tekintélyét a calabriai maffiánál. A nyolcvanas években elítélték, mert agyonvert Torontóban egy fényképészt. Évekkel később alapító tagja és vezetője lett a maffia torontói csoportjainak tevékenységét összehangoló alvilági testületnek.

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál