Home | Hírek | Kanadából | Oxigénmaszkok hullottak az utasokra az Air Canada járatán

Oxigénmaszkok hullottak az utasokra az Air Canada járatán

Nem volt nyugodt útja tegnap az Air Canada New Yorkból Vancouverbe tartó AC549-es járat utasainak, mivel  A repülőgép rövid idő alatt kb. 10300 méter magasságból 3000 méterig süllyedt. Volt, hogy 1326 méter per perces sebességgel „zuhant”, és a hirtelen nagy nyomáskülönbség miatt – annak rendje és módja szerint – előkerültek az oxigénmaszkok is.

Az Airbus A319-es gép kapitánya vészhelyzetet hirdetett és gyors magasságcsökkentést irányzott elő, mert gondok akadtak a repülő egyik légkondicionáló berendezésével – adta hírül az orosz RT, de a hírt az Air Canada is megerősítette.

Az oxigénmaszkok a süllyedés miatti nyomáskülönbség miatt estek az utasok fejére, ám volt aki nem aggódott, inkább fényképezett. Egy másik utas viszont arról számolt be, hogy épp aludt, amikor a fejére esett a maszk és rémülve vette észre, hogy nagy sebességgel tartanak a föld felé, de az ijedtségen túl neki sem lett más baja.

 A repülőgépet átirányították Torontóban, ahol minden probléma nélkül szállt le.

A képet készítő Milun Tesovic hamar felkeltette a média érdeklődését, így kiderült az is, hogy az eset közben a légiutas-kísérők “nagyon jó munkát végeztek”, senki sem esett pánikba.

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál