Home | Hírek | Kanadából | A város, ahol a felnőttek is libikókáznak (+video)

A város, ahol a felnőttek is libikókáznak (+video)

Montréal |  Néhány kreatív tervező elmének hála, Montreál fesztivál terét (Place des Festivals) világító és zenélő köztéri libikókákkal népesítették be, így a felnőttek is szórakozhatnak egy kicsit, és meg is teszik. Persze egyáltalán nem meglepő a város lakóinak a kreatívkodás, hiszen korábban hintás-zenés buszmegálló, valamint duracellel fűthető „interakciós” buszmegálló is készült.

Az egyébként torontói székhelyű  Lateral Office, valamint CS Design által megálmodott felnőtt méretű játékszerek elképesztő sikernek örvendenek Kanadában. Azon felül, hogy a mozgásra zenélő és sötétben világító libikókák zseniálisan mutatnak, kihozzák a vállalkozó kedvű játszótársakból a gyereket.

A libikókában többek között az a csodás, hogy egyedül nem lehet vele játszani. Muszáj valakivel interakcióba lépni, hogy működjön a dolog (állhatunk persze a közepén és billeghetünk, ha éppen megy, de annak semmi köze az amúgy átélt mini zuhanás-élményekhez). És bár nem gondoljuk, hogy hihetetlen új barátságok szövődtek idegenek között, akik ismeretlenül felültek a játék két végére, azért az meglehet, hogy a szomszédon sikkantgató lányokkal mégis csak szóba elegyedtek a kimérten fel-le ingázó férfiak.

Az Impulse névre hallgató, 30 libikókából álló Luminothérapie díjas alkotáshoz videó installációk is kapcsolódnak. Az élmény a felnőtt játszótéren tehát elég összetett. Az egyetlen szomorúság, hogy az installáció már csak január végig élvezhető. Szóval sietni kell.

A libikókákra a Place des Festivals-on (Quartier des Spectacles) lehet felpattanni, melyhez legközelebb a Place des Arts metrómegálló található.

lu

lu1

lu2

lu3

lu4

lu5

 

Forrás: quartierdesspectacles.com

Korábbi jópofa installációk Montreálban

Hintás-zenés buszmegállókat szerelnek fel Montreálban? (+video)

A Duracell fűthető buszmegállója Montreálban (+video)

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál