Home | Sport | jégkorong | Elvitték a magyar jégkorongozó ifjak a kupát Kanadából

Elvitték a magyar jégkorongozó ifjak a kupát Kanadából

Az U16-os válogatott hibátlan teljesítménnyel nyerte meg a kanadai tornát. • Fotó: Mercz Orsolya

Az U16-os válogatott hibátlan teljesítménnyel nyerte meg a kanadai tornát. • Fotó: Mercz Orsolya

 Hibátlan teljesítménnyel nyerte meg az U16-os jégkorong-válogatott a kanadai tornát. A döntőben 5-1-re múlta felül a Vancouver A1 T-Birds csapatát.

A pár nappal korábban már a világsajtóba is bekerült az u16-os magyar jégkorong-válogatott, amikor egyik játékosa a berendezés hibája miatt, saját maga énekelte el a magyar himnuszt. Most pedig a kanadai kalandok végére a csapat feltette a pontot is:

 „Nem mindennap történik ilyen az emberrel” – Seregély Máté szavai tökéletesen jellemzik mindazt, amit az U16-os jégkorong-válogatott tagjai éreznek, hogy részt vehettek a kanadai tornán.

Az, hogy meg is nyerték, már hab a tortán.

A döntőben a szintén veretlenül a fináléba jutó Vancouver A1 T-Birds együttesével mérkőzött meg a tornagyőzelemért Glen Williamson együttese. Két harmadon keresztül rendkívül szoros volt az összecsapás, de sportszerű is, hiszen az egész meccsen egyetlen kiállítást ítéltek a játékvezetők, Egyedi Zsolt ellen. Ki is használták a kínálkozó alkalmat a kanadaiak, de Jacob Paler-Chrow találata a második harmad végén így is csak az egyenlítést jelentette, hiszen az elsőben Rácz Kristóf szerzett vezetést.

Az utolsó harmadban Almási Márk és Vértes Nátán a „Ki lő több gólt?”-játékot játszotta, amely végül döntetlennel végződött: a Fehérvár csatárai egyaránt kétszer találtak a hálóba.

A magyar válogatott 5-1-re nyert, és tornagyőzelmet ünnepelhetett Kanadában.

De nemcsak az ezért járó serleget hozhatja haza, hiszen Almási lett a pontkirály, valamint Horváth Mátyással együtt bekerült az All Star-csapatba. Továbbá Glen Williamsont választották a legjobb edzőnek.

Virág Csaba, az U16-os válogatott edzője így nyilatkozott a szövetség honlapján:

− A tornától idén távol maradt néhány kanadai jégkorong akadémia együttese, amelyek háziversenyen vettek részt ugyanebben az időben. Így többet volt nálunk a korong a meccseken, mint esetleg lett volna, ha azok a csapatok is jégre lépnek Kamloopsban. Így jobban kijöttek az egyéni képességek is, tisztább képet kaptak játékosainkról a megfigyelők. Közülük többen megkeresték a csapatot a torna során, beszélgettek a fiúkkal és a stábbal. Egyértelműen pozitív visszajelzést kaptunk tőlük, csodálkoztak, hogy Magyarországon ilyen hokisok vannak, hiszen a mi bajnokságunk már csak földrajzilag is olyan messze van tőlük, hogy egyáltalán nem kerülnek a látókörükbe a játékosaink. Most már egyértelműen érdeklődnek a magyar jégkorong iránt, és ha bárhol ezután meglátják a magyar zászlót valamelyik játékos neve mellett a Scouting System-ben, tudják, érdemes elolvasni a mellé írt jegyzeteket is.

Az U16-os válogatott kerete

Kapusok (3): Gönczi Lajos, Márkus Levente, Sági Máté Péter.

Hátvédek (8): Blazsej Krisztián, Druja Benjámin, Egyedi Zsolt, Falus Ádám Nándor, Horváth Mátyás Előd, Pokornyi Dávid, Seregély Máté, Szécsi Patrik Balázs.

Csatárok (11): Almási Márk, Dézsi Bence, Horváth László, Kemény Patrik, Kovács Sebestyén, Páterka Bence, Rácz Kristóf, Révész Marcell, Sábián Balázs, Tóth András Máté, Vértes Nátán

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál