Home | Hírek | Kanadából | A női test legérzékenyebb pontjai – nyomásra, érintésre
Woman in ecstasy

A női test legérzékenyebb pontjai – nyomásra, érintésre

Érintésre a nyak, nyomás alatt pedig a csikló és a mellbimbó a legérzékenyebb testrész – derül ki a kanadai Université du Québec á Montréal kutatócsoport friss kutatásából, amelynek során 18 és 35 év közötti, egészséges nők reakcióit vették górcső alá.

A kutatásban részt vevő nőknek egy vizsgálóasztalon kellett feküdniük, miközben a szakemberek – orvosi eszközök segítségével – a különböző testrészeiket ingerelték többféle módon, legalább 1,5 másodpercen keresztül. Az önkéntesek szemeit bekötötték a vizsgálat előtt, így csupán az érzékeikre hagyatkoztak. Később értékelniük kellett, melyik inger milyen reakciót váltott ki belőlük.
Kiderült, hogy enyhe érintésre a nyak, a belső kar, és a vagina végbélnyíláshoz leginkább közel eső része reagál a legintenzívebben. Ha nyomásról van szó, a csikló és a mellbimbó a legérzékenyebb, és az alhas, valamint a mell oldalsó része a legkevésbé az. A vibráló mozgás pedig a csiklóra és a mellbimbóra hat a leginkább az összes testrész közül.

A mell mérete, a testtömegindex, a hormonális fogamzásgátlók használata, a menstruációs ciklus és a szexuális orientáció a jelek szerint semmilyen hatással nem volt az eredményekre. A kutatócsoport szerint a női test reakcióinak megértése nem csupán a női orgazmust segíti elő, de a mellnagyobbító műtétek és a nemkorrekciós operációk sikeréhez is nagy mértékben hozzájárulhat.

A szakemberek szerint még több hasonló vizsgálatra volna szükség ahhoz, hogy többet tudjunk meg a női szexualitás – és a különféle szexuális zavarok – hátteréről.

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál