Home | Hírek | Kanadából | A Soós család egyik felét kiutasították, másik felét elfogadták
Krisztina mutatja a számítógépén azt a fotót, melyen a kiutasított apuka és fia "elszakítva" látható | Greg Peerenboom/Cornwall

A Soós család egyik felét kiutasították, másik felét elfogadták

Már a közelgő ünnepeket sem töltheti együtt a Kanadában élő Soós család, miután a kanadai bevándorlásiak úgy döntöttek: az édesapának, Gábornak és fiának, Dánielnek vissza kell térnie Magyarországra.

Az elvált szülők kálváriájáról októberben számoltunk be>>

„Mindenidők legszőrnyűbb hétvégéje volt – a szívem szakadt meg, amikor végignéztem, ahogy pakolják össze a holmijaikat”számolt be a standard-freeholder.com kanadai portálnak az édesanya, Krisztina. Az asszony másik két fiával megkapta a letelepedési engedélyt, így maradhattak. – A hatóság emberei úgy bántak velük, mint a bűnözőkkel, terelgették őket a reptéren – mesélte az édesanya.

Magyarországot hat éve azért hagyták el, mert a bankárként dolgozó édesapát gengszterek fenyegették. Krisztina abban bízik, hogy a januári meghallgatáson sikerül bebizonyítani, hogy exférje és fia jogosult a menekültstátuszra. Bár erre elég kicsi az esély, hiszen a tárgyaláson apa és fia részt sem tud venni. Az édesanya és a kisebbik fiú, Bence humanitárius okok miatt kapta meg a letelepedési engedélyt, a nagyobbik fiú, Gábor pedig iskolai tanulmányai miatt maradhat. Hogy az apa és a középső fiú miért nem, az érthetetlen.

A család többször kifogásolta az eljárás furcsaságait. Állítják, a bürokrácia áldozatai: kérelmüket több alkalommal elkavarták, ráadásul a szabályokon is folyamatosan változtattak.

via standard-freeholder.com, borsonline.hu,

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál