Home | Hírek | Kanadából | Jönnek a marihuanás kávékapszulák

Jönnek a marihuanás kávékapszulák

Lassan megjelennek Kanadában a CannCups nevű kávépárnák, amelyek a marihuána szabványos orvosi adagját tartalmazzák. – írja a The Daily Meal.

Egy CannTrust nevű kanadai startup feltalálta a marihuánával töltött és CannCups-nak elkeresztelt kávépárnákat, amelyek hamarosan Kanadában meg fognak jelenni.

A CannTrust új vívmánya „egy standard adag orvosi marihuánát” tartalmaz és a Keurig masinákkal, illetve egyéb single-serve (egyszerre egy adagot készítő) kávéfőzőkkel való használatra tervezték. A jelenlegi állás szerint a CannCups kávé, forró csokoládé és tea variációkkal lesz elérhető.

Kanada nemrégiben kiszélesítette az orvosi marihuánára vonatkozó törvényeit, amelyek ma a páciensek számára a fájdalom csillapításához a kannabisz elfogyasztását és „elfüstölését” egyaránt lehetővé teszik.

A Kanadai Legfelsőbb Bíróság olyan döntést hozott, amely szerint a kannabisz minden formája elfogadható, és a betegtől függ, hogy azt miként használja fel” – mondta egy nyilatkozatában Eric Paul, gyógyszerész, a CannTrust Inc. vezérigazgatója.– „Lényegében azt mondták, hogy a felhasználóknak igény szerint joga van inkább meginni, mint elfüstölni az orvosi marihuánát. Mi mindig is a kannabisznak a kezelésekhez köthető és terápiás értékére fókuszáltunk.” – mondta a gyógyszerész.

Paul szerint a kannabisz az ízt nem befolyásolja, és a párnák egyenként 2, illetve 3 dollárba fognak kerülni.

 Zamaróczy Ádám – turizmusonline.hu

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál