Home | Egyéb | Nem engedték Kínába a kanadai szépségkirálynőt
A kínai származású Anastasia Lin-t nem engedték be Kínába

Nem engedték Kínába a kanadai szépségkirálynőt

A kanadai szépségkirálynő a Miss World döntőjére utazott volna, de nem engedték be az országba sem.

A 25 éves Anastasia Lin maga is kínai származású, csak 13 éves korában költözött Kanadába édesanyjával. Amellett hogy modell és szépségkirálynő, emberi jogi aktivista is, és többször bírálta már Kína vallási politikáját az előtt és az után is, hogy megnyerte volna a kanadai szépségversenyt. Lin ugyanis a Falun Gong nevű ősi kínai vallási meditációs módszer követője, amelyet tiltanak Kínában, és sokszor brutálisan üldöznek.

Lint Hong Kongban, az átszálláskor állították meg. Nem engedték, hogy felszálljon arra a gépre, amellyel a verseny helyszínére, Dél-Kínába szeretett volna utazni. Egy kínai hivatalnok állítólag azt mondta neki telefonon, hogy nem kapná meg a vízumot, magyarázatot viszont nem adtak erre. A szépségkirálynő az AP-nek azt mondta, hogy felháborítónak tartja, hogy már a szépségversenyeket is cenzúrázzák Kínában.

Miss Kanada már korábban is jelezte, hogy Kína szeretné megakadályozni, hogy részt vegyen a versenyen. Azt mondja, meghívólevelet sem kapott a kínai szervezőktől, amellyel a vízumot garantálták a többi versenyzőnek. Ennek ellenére mégis megpróbált beutazni az országba, mert kanadai állampolgárként igényelhetne a leszálláskor vízumot.

Lin azt állítja, hogy miután megnyerte a versenyt, apját is megkeresték a hatóságok, aki még mindig Kínában él, azért, hogy megfélemlítsék. A Guardiannek egy korábbi interjúban azt mondta, hogy apja arra kérte, hagyja abba a Kína elleni kampányolást, mert következményei lesznek.

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál